21 Mart’ın, doğu toplumları tarafından yeni bir başlangıç olarak kabul edildiğini kaydeden Vali Çiftçi, “Bu sebepledir ki, somut olmayan kültürel mirasımız arasında yer alan Nevruz, eskiden beri bayram olarak kutlanmaktadır.

Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya ve Ortadoğu’da kutlanan ve bazı ülkelerde bayram olarak kabul edilen; tarihimizde 18. yüzyılın ilk çeyreğine kadar yeni yılın ilk günü kabul edilen Nevruz Bayramı, ülkemizde de birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren günler arasında yer almaktadır” dedi.

Ortak kültür ve inanç değerleri etrafında asırlardır barış ve huzur içinde yaşayan milletimizi ayrıştırmak ve birbiriyle çatıştırmak isteyen bölücü örgüt mensuplarının, yıllarca Nevruz Bayramı’nı da kendi kirli emellerine alet etmek istediğini ifade eden Vali Çiftçi, bu çabalara rağmen milletin, güven ve huzur ortamının bozulmasına izin vermeyip, emperyalistlerin işbirlikçisi hainlerin oyunlarını boşa çıkarttığını söyledi.

Vali Mustafa Çiftçi mesajında şunları dile getirdi:

“Bizler birbirinden farklı kültürlere mensup insanlarla aynı coğrafyayı paylaşmış ve asırlardır bu güzel topraklarda birlikte, barış içinde yaşamış bir milletiz. Dilimiz, dinimiz, mezhebimiz, etnik kökenimiz, siyasi görüşümüz ne olursa olsun, “Yaratılanı severiz, Yaratan’dan ötürü” diyen bir medeniyet anlayışının müntesipleri olarak aramızdaki sevgi, saygı ve kardeşlik bağıyla hoşgörü iklimi içinde yaşamaya devam etme arzusundayız.

Saygıdeğer Çorumluların Nevruz Bayramını tebrik ediyor; gönül coğrafyamızda yaşayan, yüreği bizlerle atan herkese bu anlamlı günün barış, huzur, kardeşlik ve mutluluk içinde geçmesini temenni ediyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim