Hollanda'nın Türkiye'ye ve Türk bakanına yönelik tavrını kabul etmenin mümkün olmadığını anlatan Aras, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin soydaşları demokratik tepkilerini göstermeye davet ettiğini, soydaşların Dışişleri Bakanının inmesi planlanan havaalanında bir oturma eylemi başlattığını ve Avrupa'ya bir tepki ortaya koymaya başladıklarını kaydetti.

Hollanda'nın ortaya koyduğu tavrın karşısında, misillemenin daha ciddi ve daha ileri düzeyde yapılması gerektiğini söyleyen Mehmet Akif Aras, “Hollanda hasım ülke haline gelmiştir. Diplomatik ilişkilerin acilen askıya alınması gerekir.

Türkiye'nin çok daha ciddi tedbirler almak suretiyle Hollanda'nın tavrına ve diğer ülkelerin tavrına karşı bir duruş sergilemesi gerekir.

Milliyetçi Hareket Partisi, alınacak ve alınması planlanan tedbirlerin yanında olacaktır. Bunu da buradan alenen ilan ediyoruz. Arkadaşlarımız kendi tavırlarını Avrupa ülkelerinde ortaya koyacaklardır.

Avrupa ülkeleri kültürde Grek, dinde Hıristiyan, hukukta Roma’ya kökten bağlıdır ve sırf bu nedenle de Müslüman Türk milletine asırlardır ters bakmakta, bölüp parçalamak için fırsat kollamaktadır.

Biz dün Türkiye muhaliflerine eğilmedik, yine eğilmeyeceğiz. Biz dün Türkiye’yi teslim almak için olmadık yollara başvuranlara boyun bükmedik, yine bükmeyeceğiz.

Türk Milleti, karşımızda saf saf dizilip, canilerin arkasına saklanarak Türkiye’ye zehir kusanlarla, fitne saçanlarla son neferine, son ferdine kadar haklı mücadelesini sürdürecektir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim