Hitit Üniversitesi MYO müdür yardımcıları, bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan milli marşlarının okunması ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez’in konuşması ile başladı.
Slayt gösterisi ve belgesel filmlerin de izletildiği etkinlikte, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Karabağ Savaşı ve 613 sivil vatandaşın öldürüldüğü Hocalı Katliamı ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi. 26 Şubat 1992’de Ermeni güçlerinin Hocalı'da uyguladığı vahşet de belgeleri ile gözler önüne serildi.
Konferansta ayrıca, Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda işbirliği yapması gerektiğine vurgu yapıldı. Hocalı Katliamı’nın asla unutulmaması için dünya kamuoyunda, bunun bir soykırım olduğunun kabul edilmesi gerektiği ifade edilirken, Ermenilerin geçmişten günümüze kadar yapmış oldukları soykırımların da gizlenemeyeceği bildirildi.
Konferans sonunda Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun Azerbaycanlı öğrencileri de Türkçe ve Azerice şiirler okudu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim