Çorum Valiliği tarafından ilimizdeki tarım dışı arazilerin tapulaştırılarak halka arzedilmesi ve bu bölgelerin ekonomiye kazandırılması adına hayata geçirilen projede çalışmalar devam ediliyor.

Bir süre önce ilimiz merkez ilçeye bağlı Sarmaşa ve Kazıklıkaya köylerindeki bulunan tarım dışı arazilerin hobi bahçesi ve konut alanı imarlı olarak toplam 110 adetinin satışa sunulmasından sonra bölgedeki yolların yapımı da başlamıştı.

Vali Necmeddin Kılıç da önceki gün İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ve beraberindeki teknik ekiple biraraya gelerek konut imarlı hobi bahçelerinin altyapısını ele aldı. Bölgedeki çalışmaların görüşüldüğü toplantı sonrasında Valilik internet sitesinden yapılan açıklamada “Hobi bahçelerinin altyapısı il Özel idaresi tarafından yapılıyor. Sarmaşa hobi bahçeleri sakinleri bölgeyi ihya ediyorlar. Maliye’den satın aldıkları arazi üzerine villalar yapıyorlar” görüşüne yer verildi.

Bölgede geçtiğimiz ay içinde de toplam uzunluğu Bin 650 metre olan 7 metre ve 10 metre olarak tanımlanan yolların toprak tesviye işlemleri bitirilerek stabilize kaplama işlemleri yapılarak kullanıma açılmıştı. Taşınmazları satın alan vatandaşların bedelin yüzde 25’ini peşin, geriye kalan bölümünü ise üçer aylık dönemler halinde 2 yıl içinde taksitlerle ödeyeceği, satışı yapılan taşınmaz malların satış ve devir işlemlerinin her türlü vergi, resim ve harçtan müstesna olduğu, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile Emlak Vergisi’ne tabi olunmayacağı da belirtilmişti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim