CHP Çorum Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili, Mimar H.Levent Çöphüseyinoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, dünya çocuklarına barış ,huzur ve mutluluk dileklerini iletti.
Çöphüseyinoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920, ulusumuzun saltanat yönetimini terk ederek halkın kendi seçtiği temsilcileri aracılığı ile kendi kendini yönetmeye başladığı günün adıdır. Türk halkının var olma veya yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir.
Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim Türk Ulusu'nun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır.
Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Meclis’in açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza, aynı zamanda çocuklara duyduğu güvenin ifadesi olarak çocuklarımıza bayram armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dünya’da çocuklara armağan edilen tek bayram olma niteliğini taşıyor. Bu yönüyle de büyük önderimiz dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir. Bu anlamlı gün bağımsızlığa ulaşma yolunda milletimizin kendi azim ve kararlılığına inanarak başlattığı var olma mücadelesinin en önemli adımıdır .
Demokrasinin, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine inanan büyük önderimiz, Türk milletinin aydınlık geleceği olarak gördüğü çocukları; sağlıklı,mutlu ,özgür bireyler olarak yetişmeleri ve hayatlarını bu şekilde sürdürmeleri için büyük çaba , emek sarf etmiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri olarak bizler;
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu bayram gününün tüm dünya çocuklarına barış ,huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz.”
Editör: TE Bilisim