Etkinliğe Vali Necmettin Kılıç, Hitit üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Fatih Üstündağ, ilçe kaymakamları, emniyet ve jandarmadan rütbeli personel katıldı.

Programda açış konuşmasını yapan Vali Necmeddin Kılıç, geçmişe göre daha büyük bir kalabalığın yönetildiğini ifade ederek, daha önce tellallarla yapılan bilgilendirme işlerinin şimdi medya aracılığı ile gerçekleştirildiğini belirtti. Katılımcılardan medyayı iyi değerlendirmelerini isteyen Vali Kılıç, bunun içinde algı yönetiminin şart olduğunu anlattı. Ülkenin 5 bin yıllık bir devlet geleneği olduğunu ve başka ülkelere bakıldığında bunun yanına bile yaklaşamadıklarını söyleyen Vali Kılıç, “Eski Türk milletlerinin bir birikimi var. Bunların yanı sıra kadim medeniyetlerin geleneklerini de aldık. İran ve İslam Devlet geleneğini aldık aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi ile birlikte Roma devlet geleneğini de almış olduk” dedi.

Dünya nüfusunun her geçen gün arttığını ve yöneticilerin ana ilkeleri yakalayabilmesi gerektiğini belirten Vali Kılıç, yazılı, görsel ve sosyal medya ile halkla iletişime geçmenin mümkün olduğunu söyledi. İletişim organlarının iyi değerlendirilmemesi durumunda yönetimde aksaklıkların olacağını ve yapılanların insanlara duyurulamayacağını belirten Vali Kılıç, “bu çağda bizi deforme etmek isteyenlere karşı yaptığımız mücadeleyi gösterebilmek için medyayı iyi değerlendirmeliyiz. Yaptığımız işi anlatamazsak zafiyette birlikte gelir. Ne pahasına olursa olsun devlet üstte tutulmalı ve yıpratılmasına izin verilmemesi gerekir” dedi. Yapılan konuşmanın ardından Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Gökhan Şenyurt tarafından katılımcılara algı yönetimi konusunda eğitim verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim