İftar yemeğine, AKP Çorum Milletvekili ve aynı zamanda Hak İş Konfederasyonu Onursal Başkanı Salim Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Hizmet-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Fahrettin Kütükçü, Genel Teşkilat Sekreteri Zekeriya Koca ile ilçelerden gelen sendika temsilcileri, davetliler ve üyeler katıldı.
Yemek öncesi bir konuşma yapan Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Mustafa Köroğlu, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Filistin’de Müslümanlara yapılan haksızlık ve zulümleri Hak-İş olarak kınadıklarını ifade etti.

“10 AYDA BİN ÜYEYE ULAŞTIK”

Hizmet-İş’in Türkiye'nin ikinci büyük sendikası olduğunu belirterek, sendikal faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Köroğlu, “İşkolumuzun en büyük, ülkemizin de ikinci büyük sendikası olarak “Önce insan, önce emek” ilkesini her zaman kendimize prensip edindik. Üye sayısı 160 olan İl Başkanlığımızın üye sayısını yaklaşık 10 ay içerisinde binlere yükselttik. Bunun gururunu yaşıyoruz. Üye sayımızı daha da artıracak ve daha da güçleneceğiz” dedi.
Konfederasyon yöneticileri ile sendika üyelerinin gelecek Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Köroğlu, bayramın, tüm İslam coğrafyasında zulüm gören Müslümanlara sağlık ve huzur getirmesini diledi.
Hizmet-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Zekeriya Koca da, “Ülkemizde huzur, barış ve kardeşlik içinde iftar yapıyoruz. Bizlere bu ortamı sağlayanlarla iftihar ediyoruz” diye konuştu.
Daha sonra ezanın okunması ile birlikte oruçlar açıldı, yemek sonrası şükür duası yapıldı.



(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim