AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve AK Parti Çorum milletvekili adayı İlksen Ceritoğlu, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ile ilçeye giden Erdem, ilk olarak İskilip Belediyesi’ni ziyaret etti.
İskilip’te son yıllarda öğretmen sıkıntısı yaşandığının kendilerine iletildiğini ifade eden Erdem, “Yeni öğretmen atamalarında inşallah bu sıkıntınızı da çözeceğiz. Eğer çözemesek ben size söz veriyorum İskilip’i tekrar zorunlu eğitim bölgesine aldıracağım” şeklinde konuştu.
Belediye ziyaretinin ardından Erdem ve beraberindekiler AK Parti İskilip ilçe Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Erdem ve beraberindekiler yaklaşan 7 Haziran seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundular.

“HİZMET ETMEYİ, HİZMET GETİRMEYİ VE HİZMET
ÜRETMEYİ, VAHİT KAYRICI’DAN İYİ BİLİRİM”
AK Parti İskilip ilçe başkanlığında konuşan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, MHP milletvekili adayı Vahit Kayrıcı’nın “Salim Uslu’ya siyaseti öğreteceğim” yönündeki açıklamalarına cevap verdi.
Birisinin “Salim Uslu’ya siyaseti öğreteceğim” yönünde açıklamalar yaptığını dile getiren Uslu, “Doğrudur. Benden iyi siyaset yapabilir. Ben siyaset yapmayı bilmem. Ama bir şeyi bilirim hizmet etmeyi, hizmet getirmeyi ve hizmet üretmeyi. Ben bunları Vahit Kayrıcı’dan iyi bilirim” dedi.
Seçim sürecinde teşkilatlara fitne tohumu ekmek isteyen, partililerin vicdanlarını esir almak isteyenlerin olacağını ve bunlara itibar edilmemesini isteyen milletvekili Uslu, AK Parti’yi İskilip’ten aday koymadı diye eleştirenlerin kendi partilerinde İskilipli bir aday varmı, yok mu bunu açıklaması gerektiğini ifade etti.
Türkiye’nin önünün kesilmek istendiğini dile getiren Uslu, “2002’de MHP hükümet ortağıydı yarıda bırakıp kaçtı. Zaten iktidarda iken de Kemal Derviş ne derse oluyordu. Uysal çocuklar gibi Ecevit’in yanında dikeliyordun. Hepiniz birden Kemal Derviş’in vesayeti altında idiniz. Ondan dolayı 2001 krizini yaşadık. Nasıl unutsun millet. IMF’ye randevu vermeyen biziz. 355 milyon TL buraya yatırım yapıldı. Geçmişte bu parayı alabilmek için IMF’ye 40 takla atıyorduk. Namerde muhtaç olmaktan kurtardık bu ülkeyi. Türkiye IMF ve dünya bankasına el açar hale gelirse taşeronlarla krize sokulursa 50 yıl daha geçse ülkeyi düzeltemeyiz. Torunlarımızın geleceği kararır. Türkiye’nin .başına çorap örmek isteyenler ayağına pranga kurmak isteyenler, itibarsızlaştırmak isteyenlerin hepsi aynı safta. Tayyip Erdoğan gitsin de Türkiye batarsa batsın diyorlar. Muhalefet partileri, Kandil ve paralel yapı. Seçim öncesi kargaşa oluşturmak istiyorlar. Türkiye’nin önü neden kesilmek isteniyor bunu iyi hesap etmemiz lazım.

“TÜRKİYE CİDDİ BİR İLERLEME KAYDEDİYOR”
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise, Türkiye’nin son yıllarda büyük bir ilerleme kaydettiğini söyledi.
Edindiği bilgilere göre İskilip ilçesine 300 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapıldığının anlatan Erdem, “Bu küçümsenmeyecek bir rakam. Fen Lisemiz hayırlı olsun. Ayrıca ikinci bir müjdem daha var. Bu pek gündeme gelmedi. Endüstri Meslek Lisesi yenileniyor. Bu da 8.5 milyon TL’lik yatırım her ikisi de hayırlı olsun. Buranın öğretmen sorununu çözeceğiz. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.
Bu seçimin çok önemli olduğunu dile getiren Erdem, “2002 yılını düşünün. Türkiye nereden nereye geldi. Köylerde yol yoktu. Alt yapı sorunları had safhada idi. Artık çocuk parkı ve parke istemeye başladı kırsal yaşayan vatandaşlarımız. Bazı okullarda taş devri gibi sıralar vardı. Artık doğalgazdan bahsediyoruz.Hastane kuyruklarında yatıp hayatını kaybedenleri gördük. Türkiye ciddi bir ilerleme kaydediyor. Bütün güçler bu seçimde birleşti. Şimdi vaatlerle halkı kandırmaya çalışıyorlar. Bizim hedeflerimiz var. Bunu gerçekleştirmek için bu gücü artırmamız gerekiyor. Bırakın birbirimizle uğraşmayalım. Nasip kiminse Allah ona verir. Yalanlara iftiralara inanmayın. Bu seçim çok önemli. Geleceğimiz için çok çalışmak zorundayız” dedi.
AK Parti Çorum milletvekili adayı İlksen Ceritoğlu da, milletle beraber yürüdüğü için AK Parti’nin başarılı olduğunu söyledi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim