Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, proje çalışmaları devam eden Ankara – Çorum – Samsun Hızlı Tren projesinin Kırıkkale üzerinden Mersin limanına bağlanacağını söyledi.
Uslu yaptığı açıklamada, “Çorum Demiryolu çalışmamızın süreci hızla devam ediyor. Ekonomimize büyük oranda katkı sağlayacak Demiryolumuz sanayicimizin Samsun Limanına hızlı bir şekilde ulaşımını da sağlayacaktır. Yaptığımız çalışmalarla hızlı tren ve yük treni özelliğini de taşıyan Demiryolumuz ülkemizin Kuzey – Güney koridorunda yer alması sağlanmıştır. Yapılacak projenin tamamlanmasıyla Çorum’dan geçecek Demiryolu; ülkemizin en önemli kuzey-güney aksı koridoru olarak yüksek standartlı hale dönüşecektir. Sanayicimiz Samsun Limanıyla birlikte Mersin Limanına da Demiryolumuzla ulaşmış olacaktır” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın hazırladığı “Ulaşımda ve İletişimde 2003 -2016 ” kitapçığında Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Hızlı Demiryolu Etüt-Projesinin 2017 yılında bitirilmesinin planlandığını, ayrıca, Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesinin tamamlanması ile Samsun – Mersin limanları arası demiryolu bağlantısı sağlanarak kuzeyden güneye kısa sürede ulaşmasının hedeflendiğinin belirtiğini söyleyen Uslu, “Ak Parti öncesinde somut hiçbir projede yer almayan Çorum Demiryolunun Proje aşamasında olması memleketimiz için oldukça önemli bir noktaya ulaşmasının bir göstergesidir.” dedi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim