Köy Muhtarı Şenel Arslan, 2009 yılından beri köylerinin yolunu yaptırmak amacıyla bir çok girişimde bulunduğunu ancak her defasında olumsuz yanıt aldığını söylüyor.
Merkeze bağlı bulunan ve Samsun yolu üzerinde bulunan köyün 7 yıldır muhtarlığını yürüttüğünü belirterek köyün yolunun yapılması için bir çok girişimde bulunduğunu anlatan Muhtar Arslan, Kaymakçı’dan itibaren Kultak’a kadar yapılı bulunan grup yolunun devamının yapılması gerektiğini bildirdi.
Köy yolu sorununu her platformda dile getirdiğini ancak nüfuslarının az olduğu gerekçesiyle yolun yapılmadığını anlatan Şenel Arslan, “Köyümüzde 65 nüfus var. Bizim gibi yol sorunu bulunan bir çok köy bulunuyor. Bizden nüfusu az olan bazı köyler ise asfaltına kavuştu. Hem asfalt hem kanalizasyon yapılan köyler bile var. Biz bunu görüyoruz. Ama İl Genel Meclisi’nden ve Özel İdare’den ödenek olmadığını belirtiyorlar. 2009 yılının Aralık ayında köyün yolunun yapılması için İl Genel Meclisi karar aldı. 2010 yılı programına alındı ancak hala yapılmadı. Köyümüzün ayrıca kanalizasyon ve kilittaşı da yok” diye konuştu.
Köy Muhtarı Arslan, sorunun çözülmesi için Çorum Valisi Ahmet Kara’dan destek beklediklerini belirterek Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da başvuracaklarını söyledi.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim