Hitit Üniversitesi, “Engelsiz Üniversite” sloganıyla yaptığı altyapı çalışmaları ve gösterdiği duyarlılık neticesinde Türkiye’de yalnızca 3 üniversitenin almaya hak kazandığı "Engelsiz Program Nişanı" ile 3 ayrı birimine 5 farklı ödül kazandı.

Ödüller YÖK tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen Engelsiz Eğitim Çalıştayı kapsamında ilgili kurum temsilcilerine iletildi.

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü, engellilerle ilgili mekânda erişim konusunda yaptıkları düzenlemelerden dolayı “Turuncu Bayrak” almaya hak kazanırken, bu okullar ayrıca Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu ile birlikte eğitimde erişim alanında yaptıkları düzenlemelerden dolayı “Yeşil Bayrak” aldılar.

Hitit Üniversitesi ayrıca Türkiye’de yalnızca 3 üniversitenin almaya hak kazandığı "Engelsiz Program Nişanı"na da sahip oldu. Üniversitelerin ilgili programlarına verilen "Engelsiz Program Nişanı" Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı’na layık görüldü.

Söz konusu ödülleri Hitit Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Selen Özakar Akça, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın elinden aldılar.

Dün ise HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan düzenlediği bir basın toplantısıyla ödülleri okul ve bölüm yöneticilerine iletti.

Kazanılan ödüllerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Alkan, “Biz sadece bina değil, bir anlayış inşa ettik. Aldığımız ödüller bunun çok açık bir göstergesi. Bu başarıda emeği geçen başta Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Hasan Baylavlı ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Selen Özakar Akça olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Nurcan Baykam ise 46 üniversiteden 18’ine bayrak ödülü verildiğini belirterek, HİTÜ’nün “Mekanda Erişim” ve “Eğitimde Erişim” dallarında toplam 5 bayrak ödülü alırken, “Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişim” dalında 3 “Mavi Bayrak Adayı”, “Mekânda Erişim” dalında ise 1 “Turuncu Bayrak Adayı” olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Rektör Alkan, “Engelsiz Program Nişanı” ile bayrak ödüllerini yetkililere teslim etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim