HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversite’nin kalitesini tüm birimleriyle tescillendirdiği belgeyi düzenlenen bir törenle teslim aldı.

Törende konuşan Rektör Alkan, hiçbir zorunluluk yokken ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi için başvuru yapmanın Üniversite Yönetimi’nin tercihi olduğunu belirterek, sürekli büyüyen ve gelişen HİTÜ’de verilen eğitim ve hizmetlerin kalitesinin uluslararası standartlarda olduğunu belgelemek amacıyla bu başvurunun yapıldığını söyledi.

Bu standarda sahip olmanın, hizmet alanlarının güvencesinin sağlanması bakımından son derece önem taşıdığına dikkat çeken Rektör Alkan, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Nicel olarak pek çok alanda büyüyen Üniversitemiz, bu büyümenin niteliği konusuna da büyük önem vermektedir. Bu kapsamda kurumlar, bağımsız farklı uluslararası geçerliliği olan değerlendirme kurum ve kuruluşlarınca farklı kriterler çerçevesinde değerlendirilmekte, değerlendirilen alanla ilgili olarak da yetkinlikleri belgelendirilmektedir.

Bu çerçevede Üniversitemizde ilk olarak Mühendislik Fakültesi’nde MÜDEK Akreditasyonu başarıyla alınmış olup TS EN ISO/IEC 17024 Personel Belgelendiren Kuruluşlar İçin Genel Şartlar Standardı ve 17025 TÜRKAK akreditasyonlarıyla devam eden bu sürece bir yenisi daha eklendi.

Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetsel süreçlerde iç ve dış kalite standartları ile paydaş katılımını ilke edinen ve kalite çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Üniversitemiz, kısa bir süre önce ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almak üzere başvuru yapmış, 31 Ekim-1 Kasım 2018 tarihlerinde yapılan ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Standardı Dış Tetkik sürecini tüm birimleriyle başarıyla tamamlayarak ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandı.

ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi, kurumsallaşmada büyük önem arz eden ürün ve hizmet esaslı bir standarttır. Kalite belgesine sahip olmak, bu kurumdan ürün veya hizmet alanların güvencesinin sağlanması, hizmet kalitesinin bu standarda uygun olarak yürütüldüğünü göstermek bakımından önem taşımaktadır.

Üniversitemiz tüm akademik ve idari birimlerini kapsayacak şekilde bu belgeye sahip olarak uluslararası alanda geçerliliği olan kalite yönetim sistemi ile öğrenci odaklılığı ve paydaş memnuniyetini sağlamak, süreçlerin etkinliği ve verimliliğini sürekli iyileştirmek, hataları minimize etmek, süreçlerin performansı ve hedefler ile ilgili yönetime bilgi akışının kolaylaşması yönünde kendini kanıtlamış olmaktadır.”

Rektör Alkan, geçtiğimiz günlerde başvurdukları Yükseköğretim Kalite Kurulu 2018 Yılı Kurumsal Dış Değerlendirme Programı (YÖKAK) kapsamında değerlendirme sürecinin tamamlandığını da sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim