Üniversite tarafından başvuru yapan ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz yemek tahsis edildiği ve ihtiyaç sahibi her bir öğrenciye bu destek kapısının açık tutulduğunun belirtildiği açıklamada, bu yıl 700’e yakın öğrenciye karşılıksız yemek bursu verildiği 2011 yılından itibaren toplamda 4.000 öğrencinin bu destekten faydalandığı anlatıldı.

Hitit üniversitesi rektörlüğünden yapılan açıklamada “Üniversitemizde öğrencilerin yemek ücretleri belirlenirken fiyatların minimum düzeyde tutulabilmesi için imkânlar olabildiğince dikkate alınmaktadır. Öğrencilerimiz zengin menüden oluşan öğünlük yemeği 1,50 TL’den yiyebilmektedir.

Öğrenci ve çalışanlarımızın sağlıklı koşullarda hizmet alabilmeleri için menüler belli aralıklarla Rektörlük tarafından görevlendirilen akademisyen ve diyetisyenlerce kontrol edilmekte, yemekhanelerin hijyeni sıklıkla denetlenmektedir. Üniversitemizde sağlıklı beslenmeye yönelik hizmetin her aşamasında; personel, fiziksel alan, araç ve gereçlerin temizliği ve hijyeni, yiyecek maddelerinin hazırlaması, yiyeceklerin tekniğine uygun olarak pişirilmesi, servisi, tüketime sunulması ve besin güvenliğinin sağlanması gibi hususlar, kadromuzda bulunan diyetisyenimizin kontrolünde yapılmaktadır” denildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim