Hitit Üniversitesi’nin ana ortaklardan biri olduğu “Laboratuvar Güvenliğine Uy, Sağlığını Koru” projesi (Keep Lab Safety Keep You Healthy; EU PROJECT-2017-1-TR01-KA202-046148), “ERASMUS +, Mesleki Eğitim-Yenilik Geliştirmeye Yönelik Stratejik Ortaklıklar Projeleri” kapsamında AB tarafından desteklenecek.

Toplam 141 bin 560 Euro bütçeli projenin yürütücülüğü Ankara Üniversitesi tarafından yüklenilirken, bu projede Hitit Üniversitesi ile birlikte Gazi Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi, Avrupa’dan ise İspanya Granada Üniversitesi ile Portekiz Minho Üniversitesi yer alıyor.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan’ın HİTÜ adına yürütücü olduğu ve iki yıl sürecek olan ERASMUS + projesinde, Yrd. Doç. Dr. M. Kürşat Derici yürütücü yardımcısı, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Semra Güreser ve Yrd. Doç. Dr. Djursun Karasartova da araştırmacı olarak görev yapacak.

Projenin amacının tıbbi laboratuvarlarda insan örnekleriyle çalışan hekim dışı sağlık personelinin biyolojik, kimyasal, fiziksel birçok tehlike ile karşı karşıya olduğu hatırlatılarak biyogüvenlik konusundaki bu personelin farkındalığının artırılması için yüzyüze eğitimlerin yapılacağı ifade edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim