Hitit Üniversitesi bünyesinde devam eden eğitim-öğretim ve akademik faaliyetler ile alt ve üst yapı çalışmalarının genel bir değerlendirmesinin yapıldığı, sorunlar ve çözüm önerileriyle birlikte, ileriye dönük her konudaki projeksiyonların görüşüldüğü toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Alkan, HİTÜ’nün 2011 yılından bu yana yaptığı çalışmalarla sadece nicel olarak değil nitel olarak da hızlı bir büyüme ve gelişme ivmesi içinde olduğunu ifade ederek, üniversitenin 2019 yılı itibariyle uluslararası bilim arenasındaki konumu hakkında bilgiler verdi.

Aradan geçen 8 yıllık süre içerisinde elde edilen tüm başarıların ortaklaşa birlikte yapılan çalışmaların sonucu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alkan, üniversitenin başarı durumunun ulusal ve uluslararası bağımsız kuruluşlarca belgelendirildiğini, rankinglerde HİTÜ’nün değişik alanlarda başarı grafiğinin sürekli olarak artan bir ivme ile yükseldiğini belirterek, bu süreçteki gayret ve desteklerinden dolayı tüm öğretim üyelerimize teşekkür etti.

Konuşmasının devamında önümüzdeki dönem HİTÜ’de gerçekleşecek rektör atamalarına da değinen Rektör Alkan, Rektör olmak için yapılacak başvuruların, yaklaşık 65’i HİTÜ’den olmak üzere, ülkemizdeki 26 bin civarındaki Profesör unvanlı öğretim üyelerine koşulları sağlamaları kaydıyla açık olduğunu; rektörün belirlenmesinde adayların projelere bakılacağı için çok sayıda başvurunun gerçekleşmesinin ortaya çıkaracağı proje çeşitliliğinin, HİTÜ’nün büyümesine ve gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim