İlk kez düzenlenecek olan sempozyumun amacı Antropoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi alanlarında disiplinler arası çalışma anlayışına sahip bilim insanlarının biraraya gelerek çalışmaları ve alanlarındaki son gelişmeleri hakkında fikir alışverişi yapılabilecek bir ortam oluşturmak olarak ifade edildi.

Onur Kurulu’nda Vali Necmeddin Kılıç, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Belediye Başkanı Zeki Gül’ün yer aldığı sempozyuma Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurcan Baykam, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Hitit Üniversitesi Çorum Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılışta konuşan Prof.Dr. Nurcan Baykam, sempozyumun ilk kez düzenlendiğini ve çok faydalı olacağına emin olduğunu ifade etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler’in de bir açış konuşması yaptığı sempozyumda Güler, ilk kez böyle bir sempozyum düzenlendiğini ifade ederek bu sempozyumda son gelişmelerle ilgili görüş alışverişi yapacaklarını anlattı.

Osman Ünsal Taşçı’nın solo gitar dinletisinde bulunduğu sempozyumda ilk oturum ise Dr. Öğretim Üyesi Fikret Özbay başkanlığında gerçekleştirildi.

Asuman Baldıran’ın katılamadığı oturumda Baldıran’ın IASOS Antik Kendi 2016 yılı çalışmaları konulu sunumunu ve kendisinin Gökhöyük Bağları Höyüğü’nden Bir Grup Demir Çağı Seramiği konulu sunumunu ise Ramazan Gürbüz sundu.

Düzenleme Kurulu’nda Asuman Çırak, Ayşegül Şarbak, Ersin Çelikbaş, Esra Keskin, Mustafa Tolga Çırak, Ömer Faruk Akmeşe, Özlem Sir Gavaz, Şahin Yıldırım ve Vahdet Özkocak’ın yer aldığı sempozyum bugün de devam edecek. MYO Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda 12 ve Prof. Dr. Ahmet Samsunlu dersliğinde ise 6 olmak üzere toplam 18 oturumun gerçekleştirileceği sempozyumun kapanışı ise bugün saat 17.00’de gerçekleştirilecek.

Sempozyumda işlenecek konular ise şöyle:

“ANTROPOLOJİ: Paleoantropoloji, Fiziki Antropoloji, Sosyal Antropoloji, Adli Antropoloji, Paleontoloji, Geometrik Morfometri, Anatomi, Biyoloji, Genetik ve Antik DNA; ARKEOLOJİ: Prehistorya, Protohistorya, Klasik Arkeoloji, Arkeometri, Anadolu Arkeolojisi, Zooarkeoloji, Arkeobotani, Etnoarkeoloji, Nümismatik ve Müzecilik; SANAT TARİHİ: Prehistorik Sanat, Anadolu Öncesi Türk Sanatı, Anadolu Selçuklu Sanatı, Osmanlı İmp. Sanatı, Bizans Sanatı, Türk-İslam Sanatı, Avrupa Sanatı ve Modern Sanat” (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim