Sungurlu MYO Yönetim ve Organizasyon Bölümü Başkanı Dr. Gamze Ebru Çiftçi’nin yürüttüğü ders kapsamında düzenlenen gezi ile öğrenciler Kırıkkale’de il yöneticileriyle buluştu. Kırıkkale Valisi H. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Yahşihan İlçe Belediye Başkanı Ahmet Sungur’u ziyaret eden HİTÜ Sungurlu MYO öğrencileri, idarecilik ile ilgili yönelttikleri sorularla bilgi dağarcıklarını geliştirdi.

Valilik ziyareti sırasında Vali Haktankaçmaz sahada olmanın mesleki gelişime katkısına değindi. Yüzme sporundan örnek veren Haktankaçmaz ne kadar yüzmenin teorisi öğrenilse dahi suyun içine girilmeden yüzmenin öğrenilmeyeceğini, yöneticiliğinde buna benzediğini ifade etti.

ANADOLU’DAKİ İLK DEMİR KÖPRÜ

Öğrenciler Yahşihan ziyaretinde ilçedeki Anadolu toprakları üzerindeki ilk demir köprüyü de gördüler. Hem ilçe tarihini hem de demir köprünün önemini öğrencilere anlatan İlçe Belediye Başkanı Sungur, “Kırıkkale ziyaretleri sırasında bizleri de ziyaret eden öğrencilerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onların ziyaretiyle birlikte biz de kendi ilçemize olan hafızamızı tekrarlamış olduk. Köprü ile ilgili olan bilgilerimizi tazeledik. Türkiye’de idareci olma hem çok keyiflidir hem de çok zordur. Türkiye şartlarında idarecilik yapan kişiler öncelikle kanundan ayrılmayacaklar ve insan haklarını takip edecekler. Halkla ilişkileri iyi tutmak durumundalar. Onlara tavsiyemiz dürüst olsunlar, düzgün olsunlar. Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı vatandaş olsunlar. Ona göre hem kendilerini yetiştirsinler hem de onlardan sonra gelecek nesli yetiştirsinler” diye konuştu.

MKE SİLAH FABRİKASI VE MÜZESİ İNCELENDİ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise öğrencilere ziyaretlerinde şehirdeki kriz yönetiminin ve idarecilikte kontrol dışındaki anlardaki yöneticilerin tutumunun önemini anlattı. Belediye ziyaretleri sonrası öğrenciler Makine Kimya Endüstrisi Silah Fabrikası içinde bulunan Silah Müzesi’ni ziyaret etti. Burada geçmişten bugüne kullanılan savunma sanayi ürünleri hakkında bilgi alan Sungurlu MYO öğrencileri silah fabrikası ziyareti sonrasında Hasandede türbesine ziyarette bulundular. Ziyarette Hasandede hakkında bilgiler alan öğrencilerin sonraki durağı ise Kırıkkale Keskin oldu.

Keskin’de Sulu Mağara ve kralların ressamı olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı Konağı hakkında da bilgi alan öğrenciler Taşmektep’te Taşan kardeşlerin müzik ziyafeti ile gezilerini tamamladı. Programa Keskin Kaymakamı Muammer Köken, İlçe Belediye Başkanı Dede Yıldırım da katıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim