Pandemi nedeniyle staj sorunu yaşanması üzerine, “staj mezuniyetine engel olmasın” düşüncesiyle, bakanlıklar, bakanlıklara bağlı ilgili, ilişkili kuruluşlar ve özel sektörden gönüllü işverenlerin iş birliğinde, Hazine ve Maliye Bakanlığının destekleriyle uygulanan program kapsamında, yurt genelinde üniversite öğrencilerine staj imkanı sunuldu.
Staj Seferberliği programına, örgün eğitim veren lisans programları ile dört yıllık eğitim veren yüksekokullarda son sınıfa geçen ve not ortalaması 4 üzerinden 2 ve üzeri olan tüm öğrencilerin başvurusu kabul edilirken, söz konusu program kapsamında Çorum Hitit Üniversitesi’nden 33 öğrenci başvuruda bulundu.
Elektronik ortamdan başvuruları alınan öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından sergiledikleri performansları göz önünde bulundurularak değerlendirildi. Değerlemeler sonucunda, başvurusu alınan 33 öğrenciden 11’i stajyer havuzuna girmeye hak kazandı.
Staj Seferberliği Programına kabul edilen ve kayıt işlem süreçleri Kariyer ve Mezunlar Ofisi tarafından yönetilen öğrenciler, Gelir İdaresi Başkanlığı, SGK, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ziraat Bankası gibi kurumlarda stajyer olarak çalışacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim