Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, her yılın Mayıs ayında kurumlarda yetkili sendika belirleme sürecinin gerçekleştiğini hatırlatarak Hitit Üniversitesi’nde yapılan toplantıda oluşan mutabakat neticesinde Türk Eğitim-Sen’in 273 üyesine karşı, Eğitim Bir-Sen’in 268 üyede kaldığını dile getirdi.

Selim Aydın bu sonuçla Türk Eğitim-Sen’in Hitit Üniversitesi’nde yetkili sendika olduğunu ve 20 Mayıs tarihinde de mutabakat imzalanacağını dile getirdi.

Yetkiyi almış olmanın sevincini taşırken sorumluluklarının da farkında olduklarını söyleyen Aydın, “Bu süreçte Hitit Üniversitesi’nin fedakarca, cesur ve onurlu duruş gösteren bütün akademik ve idari personeline canı yürekten teşekkür ediyoruz. Bu başarıya kolay ulaşmadık. Başarıda her bir üyemizin emeği, mücadelesi, alın teri vardır. Üstlenmiş olduğumuz bu görevi hakkıyla yerine getirmenin gereği olarak ilk günden çalışmalara koyulacağız. Üzerimize düşen ne varsa bir adım geri durmadan elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaktan imtina etmeyeceğiz. Tekraren bu süreçte yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Talip Geylan’ın memleketi Osmancık’ta da 272 üyeyle Türk Eğitim-Sen yetkili sendika olarak Genel Başkana bir hediye verdi. Türk Eğitim Sen ilçede bugüne kadar bir sendikanın ulaştığı en yüksek üye sayısına ulaşmayı başardı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim