Bilindiği üzere, üniversite birimlerinde bulunan yemekhanelerde akademik ve idari personeli ile öğrencilere Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından öğle yemeği hizmeti verildiği gibi yeterli talep gelmesi halinde ikinci öğretim öğrencilerine de 17.00-18.00 saatleri arasında birimlerde akşam yemeği hizmeti veriliyor.

Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada akademik ve idari personelin yemek ücretlerinin, Maliye Bakanlığınca her yıl yayınlanan Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği kapsamında, öğrencilerin yemek ücretinin ise üniversite yönetim kurulu tarafından belirlendiği ifade edildi.

Üniversitede öğrencilerin yemek ücretlerinin belirlenirken fiyatların minimum düzeyde tutulabilmesi için olabildiğince imkânların dikkate alındığının belirtildiği açıklamada, 2017 yılında da 2016 yılında olduğu gibi haftalık yemek kartının (5 öğün) 7,50TL, bir günlük yemeğin ise 1,50TL olarak uygulandığı kaydedildi.

Açıklamada, Kuzey Kampüsü içerisinde inşaatı bitmek üzere olan merkez yemekhanesinin ise yakın bir zamanda hizmete gireceği, çok daha modern bir binada alternatif hizmet sunumları ile birlikte aynı anda 3.500’in üzerinde kişiye yemek sunumu yapılabileceği belirtildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim