Öğrencilerim kortej geçişi ile başlayan mezuniyet töreninde bu yıl bir de ilk yaşandı. Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezunları bu yılki törene onur konuğu olarak katılarak kep atma gururu yaşadılar.

1978 Meslek Yüksekokulu mezunları, o dönem cübbe giyip, kep atamamanın içlerinde bir ukde kaldığını belirterek, bu yıl kendilerine böyle bir fırsat tanıyan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür ettiler. Mezuniyet törenine katılmanın gururunu yaşayan Üniversite’nin ilk mezunları, mutluluklarını yeni mezun olan öğrencilerle paylaştılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından mezun öğrenciler adına kürsüye gelen Üniversite Birincisi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ayten Eroğlu, HİTÜ ailesinin bir ferdi olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Hitit Üniversitesi’nin artık Türkiye’nin büyüyen yıldızlarından biri hâline geldiğini belirterek, “Üniversitemiz gerçek manada olması gereken bilimi üreten, ürettiği bilimi içinde yer aldığı toplumla paylaşan bir kamu kurumu haline geldi. Hitit Üniversitesi artık tüm dünyaya yüzünü dönen bir üniversiteye dönüştü. Bu başarı hiç şüphesiz inanılmaz gayretle çalışan akademisyenleri, bizlere inanan öğrencileri ve ilimizdeki tüm paydaşlarımız ile beraber geldi.” diye konuştu.

“HAYATINIZ BOYUNCA ÖĞRENMEYE DEVAM EDİN”

Konuşmasında mezun olan öğrencilere de seslenen Alkan şunları dile getirdi:

“Yaşamınızın yeni bir evresine adım attığınız bu anlamlı günde, sizlerin bu yeni döneme, donanımlı bir şekilde girmiş olduğunuzu hatırlatmak isterim. Ancak sizlere vermiş olduğumuz bilgiler ve şu ana kadar edindiğiniz tecrübeler, mesleğinizle ilgili karşılaşabileceğiniz tüm problemlerin çözümü için her zaman yeterli olmayabilir. Bu noktada, eğitim hayatınız boyunca sizlere aşılamaya gayret ettiğimiz hayat boyu öğrenme bilinci ile tüm eksiklerinizi giderecek ve artık küreselleşen dünyada sadece ülkemizdeki değil; tüm dünyadaki meslektaşlarınızla rekabet edebilir hale geleceksiniz. Öğreniminizin ömür boyu sürdürdüğü bilinci, bundan sonra sizlere en büyük kılavuz olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için, başta üniversiteler olmak üzere hepimizin çok çalışması gerekiyor. Biz de bu anlayışla, protokol Rektörü değil, yeni Türkiye vizyonuna ve değişen dünya konjonktürüne uygun bir yönetici olma gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece ülkemiz için değil, daha önceleri olduğu gibi tüm insanlığa hizmet etmek için yapmamız gereken bilimsel çalışmalarımızı artırmak, sadece teknoloji değil, üreten olmak için gayret etmeliyiz.”

Konuşmaların ardından Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri Hemşirelik Andı’nı okudu.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Bu bölümde fakülte ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere belge çeşitli hediyeler verilirken, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da başarılı öğrencilere altın hediye edildi.

Törenin son bölümünde ise tüm öğrenciler büyük bir coşku içerisinde keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.

Program sonunda mezun öğrenciler, hocaları ve aileleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek bu özel günü unutulmaz kıldılar.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim