Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu Eş Başkanı Ömer Dinç’in de hazır bulundukları toplantıda Üniversite’nin fiziki olarak gelişimini tamamlamakta olduğu bilgisini veren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, öğrenci kulüplerine ilişkin verilerle ilgili bilgiler vererek 2011 yılında 38 olan kulüp sayısının 2017 yılı itibarıyla yüzde 131 artışla 88’e ulaştığını açıkladı.

Sadece sayıdan ibaret olmayan kulüplerin aktif olarak çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Alkan, Üniversite olarak spordan müziğe, resimden edebiyata kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleriyle sosyal etkinliklere imkânlar dâhilinde katılım desteğinin olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin ilgi duydukları sosyo-kültürel ya da sportif alanlarda faaliyet göstermelerine ve böylece yaşam becerilerini geliştirmelerine olanak sağlayan öğrenci kulüplerinin öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde ilgi gördüğünü dile getiren Alkan, gelinen noktada öğrencilerin ilimizde pek çok ulusal ve uluslararası nitelikte bilimsel ya da kültürel etkinliği gerçekleştirmekte olduklarını söyledi.

Yapmış oldukları çalışma ve özverilerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Alkan, kulüplere üye olan ve kulüp idaresine girerek bu sorumluluğu alabilen tüm öğrencileri tebrik etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim