Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette üniversitesinin sağladığı hizmetler, yapılan ve yapılması planlanan projeler ve çalışmalar değerlendirildi.
Rektör Alkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık’ın katımıyla gerçekleşen görüşmede, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli hazır bulundu. Rektör Alkan, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile ilgili değerlendirmede bulunarak kurulduğu günden bugüne kadar gelinen noktada, gelişimini çok hızlı tamamladığını, birçok üniversitede olmayan birçok program ve işletim sistemine sahip olmamızın bir rastlantı/tesadüf olmadığına, çalışmalarımızın ve emeklerimizin önemli çıktıları ve gelişmeleri beraberinde getirdiğine vurgu yaptı.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın zor ve güç bir görevi olduğunu ifade eden Alkan, birimin üniversitenin gelişiminde entelektüel sermayenin önemli bir kısmını oluşturduklarının altını çizdi. Günümüzde internet ve teknolojinin önemi üzerinde duran Rektör Alkan, 15 Temmuz darbe girişiminin arka planına değinerek darbenin internet dolayısıyla yürütüldüğünü savaşlar/çatışma/darbe/iç savaşların organize edilmesinde büyük bir güç olduğuna işaret etti.
Hitit Üniversitesi Rektörü Alkan; “15 Temmuz da anladık ki milli yazılımların önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bildiğiniz üzere WhatsApp gibi birçok yazılımın kullanıldığı bu şirketlerde, çalışan sayısının en fazla 60-100 kişi olduğunu biliyoruz. Eğer WhatsApp biz de olsaydı, biz o gün o darbeyi çözerdik. Bilişim ve teknoloji işte bu kadar önemli bir güç. Buradan sonuç olarak çıkan şu ki milli yazılım ve milli teknolojiye sahip olmak gerçekten çok önemli” dedi.
Üniversite adına doğru işler yapıldığını, üniversitenin altyapısının sağlam olmakla birlikte ciddi hiçbir sıkıntıyla da karşılaşmadıklarını vurgulayarak Hitit Üniversitesi’nin akademik ve idari personeli, öğrencisi ile misafirlerine sundukları imkânlara da değinen Alkan, “Üniversitemiz ‘eduoram’ üyeliğiyle (Education Roaming-Eğitim Gezintisi) eduroam üyesi olan diğer kurumlara (yurt içi, yurt dışı) giden personelimiz ve öğrencilerimiz, herhangi bir kayıt işlemine gerek duymadan dünyanın her yerinden üniversitemizde kullandığı kullanıcı adı ve parolayı kullanarak karşı kurumdaki internet hizmetlerinden yararlanabiliyor. Bu sayede hazırladığımız öğrenci e-posta sistemine, tüm yerleşkelerimizde iç ve dış ortam olmak üzere kablosuz internet sistemine (Hitit Wi-Fi) ve Hitit Bulut sistemine bağlanabilme imkânına sahip oluyorlar” açıklamasında bulundu.
Bu imkânlara ek olarak her zaman yeniliğe, dönüşüme ve ilerlemeye açık olduklarını ifade eden Alkan, bilişim altyapı çalışmalarına gereken önemi verdiklerini, daha ileri gidebilmek ve gelişim sağlamak adına her tür yatırımın yapıldığını, ileri dönük yapılması planlanan birçok projeye de sahip olduklarını dile getirerek çalışan personelimizin alanında uzmanlaşmaları için gerekli sertifikaları almasına ve ilgili kurslara katılımın sağlanmasına da büyük önem verdiklerini kaydetti.
Rektör Alkan, “Üniversite olarak sürekli yükselen bir çıtaya sahip olunmasının bilişim altyapısının sağlamlığının da göstergesi olduğunu ifade ederek Bilgi İşlem Daire Başkanlığını “geri plandaki çok güçlü bir güç” diye konuştu.
Diğer taraftan Ağustos 2015’ten bu zamana kadar üniversite web sayfasının ziyaret edilme sayısının 1.700.000 civarında olduğu bilgisini de paylaşan Alkan, bu muazzam rakamın Hitit Üniversitesi’nin başarısıyla paralel ilerlediğini ve çok önemli göstergelerden biri olduğunu da sözlerine ekledi.
Hitit Üniversitesi’nin bu başarıyı elde etmesinde emek gösteren herkese teşekkür eden Alkan, daha güçlü bir Üniversite yolunda ilerlediklerini ve ilerleyeceklerine olan güveninin tam olduğunu sözlerine ekledi.  
Editör: TE Bilisim