Son yıllarda gelişim gösteren Hitit Üniversitesi’nde bilimsel projelere verilen destekler de her geçen gün artıyor.

Hitit Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimi aracılığıyla farklı proje türlerine büyük miktarlarda destekler vermeye devam ediyor. Verilen bu desteklerle birlikte proje başvuru sayısı da artış gösteriyor.

Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre 2011 yılından bu yana HİTÜ BAP birimince 354 projeye yaklaşık 14 milyon 660 bin TL destek verildi. 2017 yılından itibaren geçerli olmak üzere 19009-Bilimsel ve Sanatsal Toplantı Düzenleme Desteği projesinin de eklenmesiyle birlikte üniversitede 9 farklı grupta projeye destek veriliyor.

Proje üretkenliğinde yakalanan bu ivmenin, üniversitenin bilimsel çıtasının her geçen gün hızla yükselmesine de önemli katkıda bulunduğu dile getirilen açıklamada “Özellikle projelerden elde edilen bilgi ve bulgular, evrensel bir akademik üretkenlik ve verimlilik göstergesi olan ulusal ve uluslararası yayınlara dönüşmektedir. Buna ek olarak, söz konusu yayın çalışmaları pek çok kurum/kuruluş tarafından yapılan üniversite sıralamalarında dikkate alınmakta olup, en önemli ve baskın faktörlerden birisi olarak öne çıkmaktadır”

21. yüzyılda, değişen ve dönüşen dünyada üniversitelerden kendini tekrar etmeyen, öğrencinin heyecanını koruyan, artıran, merak uyandıran, dinamik bir eğitim vermelerinin dışında, ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, araştırma-geliştirme, teknoloji bulma ve bilim üretme faaliyetlerini yerine getirerek, bulundukları şehir ve hatta bölgede sosyal, kültürel ve ticari gelişmelerin öncüsü, lokomotifi olmalarının beklendiğini ifade eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada artık toplumların, üniversitelerin sahip olduğu bilginin ürün ve hizmete dönüşünü görmek, somut göstergelerle hissetmek istediklerini vurguladı.

Çözüm üretmek yerine sadece eleştirip, mazeret üretmenin, artık toplumun hiç bir kesimi tarafından muteber kabul edilmediğini, hiç bir mazeretin başarının yerini tutmayacağına inandıklarını belirten Alkan, üniversitede evrensel ölçülerde her türlü bilimsel, akademik ve eğitsel çalışma ortamının artık oluştuğunu, çalışma yapmak isteyen herkes için gerekli her türlü fırsatın verildiğini ülkemize ve daha da önemlisi insanlığa yapacağı çalışmalarıyla katkı sağlamak isteyen her akademisyene ve üniversitenin paydaşına desteklerin verildiğini ve verilmeye de devam edileceğini belirterek, üniversitenin bilimsel gelişimine ve ulusal/uluslararası platformlarda tanıtılmasına katkı sağlayan proje bazlı çalışmaları yürüten tüm akademisyenlere teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim