Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü ile Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa planladığı 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli tanıtım programları tamamlandı. Hitit Üniversitesi MEYOK Koordinatörlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği tanıtım programlarından ilki Osmancık’ta olmak üzere sırasıyla İskilip, Merkez, Alaca ve Sungurlu’da gerçekleştirildi.

MEYOK Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanacak olan 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli hakkında bilgiler verdi. Karakaş, 3 dönemi teorik ve uygulamalı dersler, 1 dönemi de sektördeki ilgili işletmelerde gerçekleşecek 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modelinin amacının, uygulama becerisine sahip nitelikli insan yetiştirmek olduğunu belirtti.

3+1 eğitim modeli ile birlikte, teknolojik gelişmeleri takip edebilecek, teorik bilgisini uygulama becerine dönüştürebilecek, iş deneyimi ve disiplinine sahip ara eleman yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Karakaş, Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin daha kolay iş bulma fırsatı imkanı sunan bu model ile öğrencilerin daha avantajlı bir konuma geleceklerini söyledi. Güngör Karakaş, işyeri uygulaması eğitim modelinin sektör, üniversite, öğretim elemanı ve öğrenci açısından da pek çok faydasının olduğunu vurguladı.

MEYOK Koordinatörü ve SBMYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık ise “Bugün ülkemizde 185 üniversitede 970’e ulaşan sayıda meslek yüksekokulu vardır. Meslek Yüksekokullarında öğrenim gören öğrenci sayısı ise bugün 2 buçuk milyonun üzerindedir. Bu rakam yükseköğretimdeki öğrenci sayısının yaklaşık %30’una denk geliyor. Üniversitelerimizde okuyan öğrenci sayıları açısından değerlendirildiğinde yüksekokulların ülkemizde bu kadar büyük bir paya sahip olması gerçekten üzerinde hassasiyetle ve çok yönlü bir şekilde durulması gereken bir husustur. İstihdam odaklı mesleki eğitimin öneminin bugün çok daha açık bir şekilde anlaşıldığı ortadadır. MEYOK olarak bizde bundan sonraki süreçte kaliteli ve nitelikli bir eğitim-öğretim anlayışıyla bizzat öğrencilerimizi iş başı pratikleri ile yetiştirmek ve vasıflı, mesleğinde aranan elemanlar olarak mezun etmek istiyoruz. Bu bağlamda 3+1 İşyeri Uygulamaları Eğitim-Öğretim Modelini tanıtmak ve farkındalık oluşturmak amaçlı saha çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Milli Eğitim’e bağlı Ortaöğretim Kurumlarımızın idareci ve rehber öğretmenlerine söz konusu eğitim modelini anlatmak amacıyla Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle Çorum Merkez ve ilçelerimiz olmak üzere beş toplantı tertipledik” dedi.

Etkinliğe katılan HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Çorum MYO’nun 1976 yılında ülkedeki ilk meslek yüksekokullarından biri olduğunu, görevde bulunduğu süre içerisinde MYO’lara gereken değerin ve önemin verilmesi için büyük bir çaba sarf ederek, yüksekokullarının mevcut algısının değiştirilmesi için büyük bir çaba gösterdiklerini anlattı. Üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için MEYOK Koordinatörlüğü kapsamında Üniversitenin 3+1 Eğitim Modeli Sistemi’ne geçeceğinin de altını çizen Rektör Alkan, “Bu sistemle birlikte diğer üniversiteler, Hitit Üniversitesi’ni örnek alacak ve üniversitemiz bu noktada öncü bir konumda yer alacaktır. 3+1 sistemiyle birlikte öğrencilerimizin 3 dönem eğitimlerini tamamladıktan sonra 1 dönem bizzat sektörün içinde çalışarak iş hayatında yer alacak ve eğitimlerini tamamlayacaklardır. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Üniversite-Sanayi işbirliğinin sağlanması açısından gerçekten önemli bir noktada yer almaktadır” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim