Karara göre 13 üniversitede yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul açılırken kapatılan bölümler de oldu. Bu kapsamda Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu kapatılırken, yerine Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruldu. Ayrıca Hitit Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi açılması da onaylandı.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada Diş Hekimliği Fakültesi açılması için Yükseköğretim Kurulu’na yapılan teklifin 14.05.2018 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edildiği vurgulandı. Ayrıca Sağlık Yüksekokulu’nun da kapatılarak Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi kararı alındığı dile getirildi.

Çorum’da 1996’da kurulan ve 1997 yılında Hemşirelik bölümü ile ilk defa eğitime başlayan Sağlık Yüksekokulu’nun 2011 yılından sonra Beslenme ve Diyetetik ile Çocuk Gelişimi Bölümü, 2012’de Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Sosyal Hizmet Bölümü, 2017 yılında ise Sağlık Yönetimi Bölümü ile yoluna devam ettiği belirtilen açıklamada “Oldukça güç öğretim üyesi bulunabilen, %100 öğrenci doluluk oranına sahip olan ve mezunlarının çok kolaylıkla iş bulabilen bu bölümlerden Çocuk Gelişimi bölümü geçtiğimiz yıl ilk öğrenci alımına başlamıştı. Bu yıl da mevcut açık programlara ek olarak Sağlık Yönetimi Bölümüne normal ve ikinci öğretim olmak üzere ilk öğrenci alımı yapılacaktır.

Diğer yandan Üniversitemizin en eski birimlerinden olan Sağlık Yüksekokulu’nun lisansüstü düzeyde eğitim verebilmesi için çalışma başlatılmış ve Sağlık Bilimleri Enstitümüz bünyesinde açılan Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans programımız aracılığı ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim ve öğretime başlamıştır” denildi.

Sağlık Yüksekokulu’nun Fakülteye dönüşmesi için yapılan titiz çalışmaların ardından senatonun aldığı kararın 8 Ocak 2018 tarihinde YÖK’e sunulduğu, bu teklifin 22 Mart 2018 tarihinde uygun görüldüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayından sonra da 6 Temmuz 2018 tarih ve 30470 sayılı Resmi Gazetede yayınlandığı belirtildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi kararı sonrasında Hitit Üniversitesi bünyesindeki fakülte sayısının 11’e yükseldiği belirtilen açıklamada bu konuda destek sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu üyeleri, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ile diğer emeği geçenlere teşekkür edilerek bundan sonraki hedefin ilimizi sağlık eğitimi ve hizmetleri yönünden bir cazibe merkezi haline getirmek olduğu vurgulandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim