Hitit Üniversitesi ile Çorum Belediyesi işbirliğiyle şehitlerin Çorumlularla birlikte yâd edilmesi için Çanakkale Savaşı’nda askerlere verilen yemeğin benzeri (buğday çorbası, üzüm hoşafı, ekmek) Saat Kulesi civarında dağıtıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ile Ahmet Yabacıoğlu’nun katıldığı etkinlik halkın büyük ilgisini çekti.

Son dört yıldır iki kurumun işbirliğinde düzenlenen programda Çanakkale Savaşı sırasında askerlere verilen yemek mönüsünün aynısı ikram edilerek mücadelenin sadece düşmana karşı değil aynı zamanda yokluk ve maddî sıkıntılara karşı da verildiği vurgulandı.

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, son 4 yıldır Belediye ile ortaklaşa olarak şehitleri anmak ve o günkü mönüyü insanlara hatırlatmak adına böyle bir etkinliği yaptıklarını ifade ederek “Çorum Belediyesi her zaman ortak işbirliği yaptığımız, üniversitenin yakın hukuku içinde olan bir kurum. Başkanımıza bu işbirliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Gerçekten çok zor şartlarda, bu mönü ile insanlar savaşmışlar. Amacımız bunu hatırlayarak daha sağlam çalışmalar, projeler yaparak emin adımlarla geleceğe ilerlememiz gerekiyor. İnşallah HİTÜ, Belediyemiz hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de konuşmasında “Bizim millet olarak en önemli dönüm noktalarımızdan, tarihi kırılma anlarımızdan birisidir Çanakkale Zaferinin yaşandığı gün. O anki ruhu, gerek imkanları, gerek imkansızlıkları gerekse de o dönemdeki insanların hissiyatının bugün de bir şekilde hissedilmesine vesile olması bakımından hem Üniversitemizin yapmış olduğu bu program hem de buna benzer programların hepsi çok çok önemli. Bizim millet olarak benliğimizi korumamız ve tarih sahnesinde en güçlü şekilde yer almamız için geçmişimizi çok iyi bilmemiz lazım. Bu konuda Üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, diğer kamu kurumlarımız ve STK’lar son yıllarda çok duyarlı bir tutum ortaya koyuyorlar. Belediye olarak biz de bu çalışmaların bir ayağı olmaya gayret ediyoruz. Allah milletimize bir daha öyle günler yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim