Üniversitelerin Yeşil Kampus hedefi doğrultusunda küresel iklim değişikliği ile mücadele, enerji ve su tasarrufu, atık dönüşümü, yeşil ulaşım ve bu hedefe yönelik eğitim konularındaki çalışmalarının değerlendirildiği ve dünyanın 74 farklı ülkesinden 516 üniversitenin katıldığı sıralamaya 2016 yılında ilk kez katılan Hitit Üniversitesi, dünya sıralamasında da 304. sırada yer aldı.

Türkiye’den katılan tüm üniversiteler içinde konu ile ilgili eğitim çalışmaları kategorisinde 1. sırada yer alan HİTÜ, enerji ve iklim değişikliği kategorisinde ise dünya sıralamasında 160’ıncı, Türkiye sıralamasında ise devlet üniversiteleri içinde 2. sırada kendine yer buldu.

Üniversite’den konuya ilişkin yapılan açıklmada şu bilgiler paylaşıldı:

“GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması, 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından geliştirilmiş bir platformdur. Bu sıralamanın amacı, dünyadaki üniversitelerin Yeşil Kampus açısından durumlarını, üniversitelerin sürdürülebilirlik konusundaki performanslarını ve politikalarını değerlendirerek küresel iklim değişimi ile mücadele, enerji ve su tasarrufu, atık dönüşümü ve yeşil ulaşım konularına dikkat çekmektir. GreenMetric Üniversite sıralaması platformunda farklı ülkelerden başvuran pek çok üniversitenin altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim alanlarındaki çalışmaları değerlendirilmekte ve aldıkları puanlara göre sıralama yapılıp kamuoyuna duyurulmaktadır.

Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan GreenMetric, dünyadaki bütün yükseköğretim kurumlarının katılımına açıktır.

GreenMetric sıralamasında Üniversitemizin elde ettiği bu sevindirici sonuçlar, hızla devam eden Yeşil Kampus çalışmalarımız için de yol gösterici niteliktedir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim