Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, bünyesinde barındırdığı tecrübeli ve yetkin öğretim üyeleriyle birlikte sağlık alanında da başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nde tedavisine başlanan bir hasta, Çorum’da ilk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kağan Kamaşak öncülüğündeki deneyimli bir ekip tarafından, Türkiye’de üst grup üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde bile çok nadir yapılan ve omurganın üst düzey bir ameliyatı olan omurga cerrahisi HİTÜ Tıp Fakültesi’nde başarıyla gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, omurga düzeltme ameliyatı sonrasında sağlığına kavuşan hastayı ziyaret ederek, Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı ve Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir’den bilgi aldı.

Rektör Alkan, Üniversite Hastanesi’nin gelmiş olduğu noktanın takdire şayan olduğunu belirterek, bu gelişme ve çalışmaların haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Çorum’da yapılan bu nitelikteki başarılı ameliyatların hastaların sağlığına kavuşmasında çok önemli rolü olduğunu belirten Rektör Alkan, “Üniversitemiz öğretim üyelerinin kıymetli çalışmalarıyla birlikte başta bulunduğu ilimiz, sonra bölgemiz, sonrasında ülkemiz ve nihayetinde tüm insanlığa katkı sağlayacak güzel ve faydalı çalışmalar yapılıyor. Üniversitemiz her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Tıp Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen başarılı tedavi yöntemleriyle önemli gelişmeler kaydetmiştir.” dedi.

Bu ve benzeri operasyonların Çorum’da yapılıyor olmasından dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu dile getiren Rektör Alkan, bu yıl eğitim-öğretime 62 öğrenciyle Çorum’da başlayan Tıp Fakültesi’nin başarılı çalışmalara imza atacağına yürekten inandığını kaydetti.

Rektör Alkan, yapılan başarılı operasyondan dolayı Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kağan Kamaşak ve ameliyatı gerçekleştiren uzman doktorlar ile tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Öte yandan söz konusu ameliyata ilişkin açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Kağan Kamaşak, yapılan son operasyon ile birlikte daha önce de ilimizde ilk olarak yapılan yetişkin ve çocuk beyin tümörü, çocuk kafatası şekil bozukluğu, erişkin sinir sıkışması ameliyatlarına yeni bir ilkin daha eklendiğini ifade etti.

16 yaşında omurga eğriliği olan hastaya omurga düzeltme ameliyatı yaparak omurganın belirgin şekilde düzeltildiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Kamaşak, hastanın hayat kalitesinde önemli derecede iyileştirme sağlandığını sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim