Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran 2 farklı hastadan böbrek arkası yerleşimli 20 cm’lik dev kitle ile kalın bağırsağın son kısmında yer alan kitle lezyonu başarılı bir şekilde tamamlanan ameliyatlarla çıkarıldı.

Buna göre Üroloji Kliniği’nde yapılan operasyonda bir hastadan 20 santimetrelik dev bir kitle çıkarıldı.

Sağ böbreğinde yaklaşık 20 santimlik tümör tanısı konulan ve daha önce özel ve çevre illerdeki büyük merkezlere başvuran hastadaki kitle, Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Murat Baykam, Yrd. Doç. Dr. Musa Ekici, Yrd. Doç. Dr. Aykut Buğra Şentürk, Yrd. Doç. Dr. Cemil Aydın ve Asistan Dr. Mustafa Serdar Çağlayan’dan oluşan bir ekip tarafından başarılı bir operasyon ile çıkarıldı.

Operasyona ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Murat Baykam, ameliyatın hastanede başarılı bir şekilde yapıldığını ifade etti. Ameliyat sırasında hiçbir organın zarar görmediğini vurgulayan Baykam, hastanın sağ böbreğinin korunduğunun altını çizerek ameliyat sonrası 6’ncı günde hastanın şifa ile taburcu edildiğini ifade etti.

Hastanedeki ikinci operasyon ise Genel Cerrahi Kliniği’nde oldu. Kolonoskopi incelemesi sonucunda sigmoid kolon (Kalın Bağırsak) son kısmında kitle tespit edilen hastaya Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Settar Bostanoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Murat Kendirici ile Op. Dr. Murathan Erkent’den oluşan ekip ilimizde ilk kez uygulanan bir operasyonla laparoskopik (kapalı yöntemle) kolon rezeksiyonu uygulandı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, hastanede yapılan başarılı operasyonlarla sağlığına kavuşan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tıp Fakültesi’ndeki öğretim elemanları, alanında uzman hekimler ve sağlık ekibinin olağanüstü gayretleri sonucunda hastanenin çok önemli başarılara imza attığını ifade eden Prof. Dr. Alkan, bu ve benzeri operasyonların Çorum’da yapılıyor olmasından dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı’ya, Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Çağatay Evrim Avşarlar’a, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Settar Bostanoğlu’na, Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Murat Baykam’a, ameliyatları gerçekleştiren öğretim üyelerine, uzman doktorlara ve tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim