HİTÜ’ye Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri bölümünde yer alan, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji ve Acil Tıp Anabilim Dallarına uzmanlık eğitimi verme yetkisi verildi.

T.C. Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından oluşturan Prof. Dr. Çetin Erol, Prof. Dr. Hayati Bilgiç ve Prof. Dr. Ahmet Demircan’ın yer aldığı heyet ilgili anabilim dallarını yerinde incelemek amacıyla Çorum’a ziyarete geldi. Ziyarette Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ile uzmanlık eğitiminden sorumlu Dekan Yardımcısı Prof. Dr. M. Ömer Bostancı ve Anabilim Dalı Başkanları Prof. Dr. Meral Gülhan, Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu ve Doç. Dr. Ali Kemal Erenler de hazır bulundu.

İnceleme raporlarının görüşüldüğü 5 Mart 2019 tarihli Tıpta Uzmanlık Kurulu toplantısında Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne üç anabilim dalına daha uzmanlık eğitimi verme yetkisi verildiği dile getirildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada “18 Mart 2019 tarihinde güncellenen yetkilendirilmiş uzmanlık eğitimi program listesine göre Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesinde uzmanlık eğitimi verilen anabilim dalı sayısı 13’e yükselmiştir. Halen Aile Hekimliği, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Deri ve Zührevi Hastalıklar, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Genel Cerrahi, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Tıbbi Mikrobiyoloji ve Üroloji Anabilim Dallarında uzmanlık eğitimi verme yetkisi mevcut bulunmakta olup, toplamda 47 asistana uzmanlık eğitimi verilmektedir” denildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim