Toplantı kapsamında, HÜBTUAM tarafından merkezde yapılan testlerle ilgili bilgilerin sunulduğu stant açıldığının belirtildiği açıklamada, standın tıbbi cihaz üreticileri tarafından ilgiyle karşılandı kaydedildi.

Üniversite heyetinin, medikal firma yöneticileriyle birebir görüşmeler gerçekleştirerek ortak proje çalışmaları, test çözümleri ve AR-GE faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde de bulunduğunun kaydedildiği açıklamada şöyle denildi:

“Program, Samsun Medikal Kümelenme Derneğine bağlı Cerrahi Aletler ve Ortopedi Ürünler üreten sanayi firmalarına yapılan ziyaretlerle devam etti. Bu ziyaretler çerçevesinde, AYSAM Ortopedi&Tıbbi Aletler, Bahadır Tıbbi Aletler A.Ş ve Aygün Cerrahi Aletler üretim sahalarında incelemeler yapıldı. Üniversitemizin bölge ve ülkemiz için çok önemli faaliyetler yürüttüğünü belirten firma yetkilileri memnuniyetlerini belirtti. Türkiye’nin farklı illerinden katılımların olduğu toplantıda, bölgesel faaliyet alanını ülke çapına yayma hedefinin somut göstergesi olarak Üniversitemiz, Ankara’da yapılacak olan Orta Anadolu Medikal Üreticileri Test toplantısına da davet edildi.

Bilindiği üzere Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), Diş Hekimliği-Implantlar-Kemik İçi Diş Implantları Dinamik Yükleme Deneyi ile Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan yetki alan ilk ve tek laboratuvardır.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim