Toplam 16 projenin sergilendiği etkinliğe Vali Necmeddin Kılıç, Hitit Üniversitesi Prof. Dr. Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum TSO Danışmanı Zafer Eyvaz, TSO Genel Sekreteri Murat Zeybel, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

İş dünyasıyla üniversite öğrencilerinin projelerini buluşturan sergiyi Vali Kılıç ve Rektör Alkan ziyaret etti. Öğrencilerin yaptıkları proje çalışmalarını inceleyen Kılıç ve Alkan onlardan projeleri hakkında bilgiler de aldı.

Hitit Üniversitesi’nin ülkede tanınan bir üniversite haline geldiğini belirten Vali Kılıç, “Çorum'da güzel işler oluyor. HİTÜ’nün ilimizin sosyal ve fikri hayatına çok ciddi katkıları var. Üniversitemiz artık bir marka. Artık Türkiye’de tanınan bir üniversite. Nasıl ki Tıp Fakültesi’nde güzel çalışmalar oluyorsa, bugün de Mühendislik Fakültesi’nde örnek işlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bir taşra üniversitesinde kolay kolay rastlanamayacak, ancak büyükşehir üniversitelerin yapabildiği işleri bizim üniversitemizin de yapabildiğini görmek bizleri de mutlu etti” diye konuştu.

Üniversite öğrencileri ile iş dünyası temsilcilerini bir araya getirmenin önemine dikkat çeken Rektör Alkan ise ülkenin 2023 vizyonuna ulaşabilmesi için üstlendikleri sorumluluğun farkında olduklarını kaydetti. Alkan, “Üniversitemizde her zaman söylediğimiz gibi sadece eğitim değil, Üniversitemizin sahip olduğu bilgi birikimini topluma da yansıtmak için çalışıyoruz. Her birimimizin kendine özgü ayrı bir sorumluluğu var. Ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşması ve dünyada sayılı güç haline gelebilmemiz için üniversite-sanayi iş birliğini kurmamız gerekiyor.

Bu da çok kolay bir iş değil. Bu anlamda da öğrencilerimizin projelerini iş dünyasıyla buluşturmaya dönük olan çalışmalardır bunlar. Biz öğrencilerimizin daha mezun olmadan ilgili sektörlere proje üretmeleri yönünde teşvik ediyoruz. Bu anlamda da Mühendislik Fakültemiz öğrencilerin projeleriyle böyle muazzam bir sergi oluşturdular. Buradaki amacımız öğrencilerimizin projelerini ilgili iş dünyasının temsilcileriyle buluşturmak ve öğrencilerimizin mezuniyetinden sonra da istihdam edilmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

Öte yandan Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin bilimsel düşünme, araştırma, proje üretme ve takım çalışması anlayışının gelişmesine katkıda bulunarak bu çalışmalarda dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve ödül verildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim