Hitit Üniversitesi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında Yetkilendirme Ön Sözleşmesi imzalandı.
Daha önce Hitit Üniversitesi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlenmişti.
Toplantının ardından Hitit Üniversitesi 15.10.2015 tarihli ve 29503 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliğindeki şartları taşıyan kuruluş olarak “yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu” olmak için başlangıçta inşaat sektöründen betoncu, betonarme demircisi, ahşap kalıpçı ve inşaat işçisi meslek dalları için gerekli başvuru işlemlerini de tamamladı.
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odasıyla (ÇTSO) yapılan değerlendirmelerin sonucunda kısa bir süre öncesinde ilgili meslek dallarının almak zorunda oldukları mesleki yeterlilik belgesinin alınmasının zorunlu olduğunu ve bu belgenin henüz ilimizde verebilecek akredite kuruluş bulunmadığını, bu konunun TSO iş birliğiyle Üniversite bünyesinde verilmesi için girişimlere başlanıldığını ifade etti.
Prof. Dr. Alkan, projenin ilk aşaması olan MYK’yla yapılan kısmının tamamlandığını ve bundan sonrasında TÜRKAK aşamasına geçildiğini, 17025 süreçleriyle kalite güvence sistemine göre kurgulanan bölgedeki en önemli araştırma merkezli olan HÜBTUAM’ın bu konuda önemli bir avantaj sağlayacağını belirterek, bu zorlu süreci de en kısa sürede başarıyla tamamlayacaklarına olan inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu projenin tamamlanmasında Hitit Üniversitesi'ne destek veren AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya, ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve yönetim kurulu üyelerine, sürecin hızlı bir şekilde tamamlanmasındaki katkılarından ötürü MYK Başkanı Adem Ceylan'a, Başkan Yardımcısı Metin Karaman ve Sınav Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya’ya teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim