"Marka Şehir Dünya Üniversitesi" sloganıyla hedefine emin adımlarla ilerleyen ve kuruluşundan bugüne kadar gelişimini büyük bir ivme ile sürdüren Hitit Üniversitesi, Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile birlikte kapılarını iş dünyası, kamu kurumları ile üniversite eğitimini tamamlamış ancak yüksek lisans ertelemek zorunda kalan herkese açtı. Hitit Üniversitesi, bugünden itibaren başvuruları başlayan Tezsiz Yüksek Lisans Programıyla iş dünyasıyla, kamu kurumları ve buna benzer farklı alanlarda çalışan üniversite mezunlarının kariyerlerinin, mesleki bilgi ve tecrübelerinin geliştirilmesine katkı sunmanın yanı sıra iş dünyası ve kamu kurumlarının da bilgi birikiminin üniversiteyle birleştirecek. Programla kendi sahip olduğu bilgi birikimini programa katılan öğrencilerle paylaşacak olan Hitit Üniversitesi, ortaya çıkacak yeni sinerji ve güç birliğiyle üniversite ve şehrin gelişip, büyümesine katkıda bulunacak olan yeni projelere imza atacak.
Dünyadaki en önemli kaynağın insan kaynağı ve yetişmiş insan gücü olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Alkan, “Artık ‘4-0’ adı verilen endüstri devriminin konuşulduğu bir zamanda yaşıyoruz. Bu devrimin adının önemi yok. Esas olan şey artık dünya bilgi çağına doğru gidiyor. Dünya bilgi çağında. Bilginin dünyanın en önemli kaynağı ve unsuru olduğunu herkes çok iyi biliyor. Dünya haritasına baktığımızda refah seviyesi yüksek olan ülkelerin bilgi üreten ve güçlü üniversitelere sahip olan ülkeler olduğunu görüyoruz. Dünyadaki en önemli kaynak petrol veya diğer madenler olabilir. Ancak baktığınızda tek başına kaynakların gelişmişlik düzeyini belirlemediğini kolaylıkla söyleyebiliriz. Örneğin Amerika, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden sonra kurulmuş bir ülkedir. Bizim ondan daha eski üniversitemiz var. Baktığınızda dünyadaki bilim hayatını, bilimsel gelişmelerini sürükleyen ülke olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni de bilgiye haiz olmaları. Bilgi nasıl ortaya çıkacak. Bilginin en önemli kaynağı tek olmamakla beraber önemli unsuru üniversitelerdir. Dünyada 23 bin eğitim kurumu olduğu tahmin edilmekte. Her geçen gün bunların sayısı artıyor. Böyle bakıldığında en çok bilginin üretildiği yer üniversiteler. Dolaysıyla üniversitelerimiz bu noktada çok önemli bir rol üstlenecek” dedi.
Hitit Üniversitesi’nde birkaç tane doktora programı varken Amasya, Kastamonu ve 19 Mayıs Üniversitesi ile ortak lisansüstü programlarına başladıklarını hatırlatan Rektör Alkan, “Bu işbirliğinin yanı sıra bizim açımızdan da gelişmemizin önemli bir göstergesi. Tezsiz Yüksek Lisansta iş dünyamız, kamu kurumunda çalışan bütün meslektaşlarımızın bilgi birikimlerini üniversitemizle karşılıklı paylaşmak temel amacımız. Üniversitelerden artık fildişi kulelerine hapsolmuş yönetimler kimseyle görüşmeyen ulaşamadığı üniversite modeli yerine ulaşılabilir, bilimin amacı ‘bilim, bilim için değil, bilim halk içindir, insanlar içindir’ anlayışına dönüştüren bir yapıya dönüşmesi. Bizde üniversiteyi böyle konuşlandırdık. Bizde kapılarımızı herkese açtık. Kapımız açtık derken herkesin kapısı herkese açık. Kapımız açık ifadesinin ete kemiğe bürünmesi lazım. İş dünyasına Teknokent ve merkez laboratuarımızı açtık birlikte çalışmalar yapalım dedik. BAP bilimi üzerinden üniversite sanayi işbirliği ortak çalışma yaptık. Çorum için bir projem var projesi ile Çorum Belediyemizle çok güzel bir çalışma havuzu oluşturduk. Girişimcilik dersi vermeye başladı. Teknokent’ten öğrencilerin daha cazip fiyatlarla faydalanmasını sağladık. Biz kapımız açık ifadesini somut hale dönüştürdük” şeklinde konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim