Hitit Üniversitesi Rektörlüğü ile Özel TED Çorum Anadolu Lisesi Müdürlüğü arasında sosyal ve bilimsel işbirliğini gerçekleştirmeyi amaçlayan protokolün detayları şu şekilde:

“Lisenin ihtiyaç duyabileceği Bilim İnsanı Yetiştirme ve BTEC Projesine labaratuar desteği sağlamak, eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim öğretim desteği sağlanması konularında Üniversite tarafından uygun görülen şartlarda uzmanlık desteği sağlanacaktır. Bu kapsamda Üniversite öğretim elemanlarınca Lise’de taraflarca uygun görülecek koşullarda veri toplanabilecek, araştırma yapılabilecektir.

Lise öğrencilerinin Üniversite’nin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesine ve birimlerde bulunan laboratuarların kullanılmasına Üniversite tarafından uygun görülen şartlarda imkân tanınacaktır.

Üniversite’de ortaöğretime yönelik fen ve matematik alanları ile ilgili çalışmalarda taraflarca belirlenecek kapsam ve koşullarda Lise’de yapılmasına imkân verilecektir.

Lise öğrencileri ve öğretmenleri, Üniversite kütüphanesinden kitapları yerinde inceleyerek yararlanabilecektir.

Taraflarca uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda Üniversite öğretim üyeleri tarafından Lise öğrencilerine ders verilecektir.

Lise’de bilim eğitimini geliştirmek amacıyla yapılacak çalışmalarda oluşturulacak komisyonlara Üniversite tarafından uygun görülen şartlarda personel desteği sağlanacaktır.

Lise öğrencilerinin, Üniversite’nin düzenleyeceği bilim, spor ve kültürel etkinliklere katılmasına ve uygun görülen etkinliklerde Üniversite’den Lise’ye konuşmacıların gelmesine imkân sağlanacaktır.

Üniversite ve Lise tarafından ulusal veya uluslararası kaynaklardan finanse edilmek üzere ortak proje önerileri hazırlanması, yürütülmesi, uluslararası programlara birlikte proje sunulması hususlarında taraflarca uygun görülen çerçeve ve kapsamda iş birliği yapabilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığının talebi dâhilinde Üniversite ve Lise arasında bilim eğitimi alanında işbirliğini geliştirmek amacıyla mühendislik ve uygulamalı bilim eğitiminin geliştirilmesi (STEM), Lise öğretim programlarının uluslararası akreditasyonu gibi çalışmaların yanı sıra bu konulara katkıda bulunabilecek insan kaynağının yetiştirilebilmesi için Özel TED Çorum Anadolu Lisesi Müdürlüğünün de katkılarıyla Lise ve Üniversite arasında işbirliği yapılacaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim