AK Parti Çorum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı hemşehrimiz Dr. Hakkı Gürsöz’ü makamında ziyaret etti.

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Hitit Üniversitesi ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) arasında TİTCK bünyesinde faaliyet gösteren laboratuvarlardan analiz amacıyla gönderilen örnekler üzerinde talep edilen analizlerin yapılması, bilimsel görüş, danışmanlık ve Ar-Ge alanlarındaki işbirliği konularına ilişkin protokol imzalanmıştı. Yapılan ziyarette, protokole ilişkin ayrıntılı görüşmelerin yapıldığı vurgulandı.

Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (HÜBTUAM) kurarken amaçlarının Çorum’a ve bölgeye hizmet etmek olduğunu belirterek TİTCK ile yaptıkları protokolü bu anlamda çok önemsediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, merkezin sadece üniversitenin kendi testlerini, deneylerini yapacağı mekan olmadığını, olabildiğince kamu kurumlarıyla ortak işbirliklerine vesile olmasına büyük önem verdiğini kaydetti. Prof. Dr. Alkan, birçok konuda olduğu gibi bu konuda da desteklerini esirgemeyen AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a teşekkür etti.

Kendisinin de yoğun bir şekilde çalışmalarını yürüttüğü önemli bir Ar-Ge projesi olduğunu ifade eden Milletvekili Kurt ise yapılan çalışmaların hem üniversite-kamu işbirliğine ilişkin güzel bir örnek teşkil ettiğini, hem de bölgenin kalkınması açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı. Üniversitenin yaptığı çalışmalarla ilimize ve bölgemize önemli katkılar sağladığının da altını çizen Kurt, Rektör Alkan’ın göreve geldiği günden beri birçok ortak çalışmayı birlikte yaptıklarını, bundan sonrasında da ortak çalışmalarının devam edeceğine inandığını vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek imzalanan protokolün önemli bir adım olduğunu ve anlaşma neticesinde daha önemli adımların anlaşmanın işlevsel kılınması, devamlılığının sağlanması ve işbirliklerinin artarak devam etmesi gerektiğini söyleyen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı hemşehrimiz Dr. Hakkı Gürsöz, Bakanlık ve TİTCK olarak üniversite-kamu işbirliğini çok önem verdiklerini vurgulayarak “Üniversitelerimizin birer eğitim kurumu ve birer bilim yuvasıdır. Ar-Ge faaliyetlerinin de yürütüldüğü kurumlardır. HÜBTUAM’ın kaydettiği gelişmelerden ve bünyesinde yapılan analiz ve testlerden dolayı da büyük mutluk duyuyorum” diye konuştu.

Gürsöz; Milletvekili Kurt’a, Rektör Alkan’a ve Rektör Yardımcısı Baykam’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretle ilgili HİTÜ’den yapılan açıklamada “Üniversite- kamu iş birliği kapsamında yapılan protokol ile Hitit Üniversitesi ve TİTCK arasında yapılacak danışmanlık, koordinasyon ve iş birliği neticesinde Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) yönüyle Üniversitenin bilimsel kadrolarının ve laboratuvarlarının daha verimli kullanılmasının yanı sıra TİTCK’nun görev alanı içine giren ürünlerde (tıbbi cihaz, kozmetik, ilaç vb.), kurum tarafından yaptırılması gerek görülen analiz, test ve kontrollerin yapılabilir hale getirilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim