itit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinasyon Ofisi koordinatörlüğünde engelli öğrencilere bilgilendirme yapmak, sorunlarına imkânlar ölçüsünde en kısa sürede çözüm üretmek ve yapılacak ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen toplantıda engelli öğrenci birimi temsilcileri ve engelli öğrencilerle bir araya geldi.

Toplantıya Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça, engelli öğrenci birimi temsilcileri ile engelli öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi olarak engelli insanların yaşadıkları sorunları tüm insanlığın ortak sorunu olduğu bilinciyle hareket ettiklerini ifade ederek üniversitede öğrenim gören engelli öğrencilerin akademik, fiziksel ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak biçimde öğretim programlarını ve eğitim ortamını daha da uygun hale getirmek amacıyla özverili bir şekilde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yapımı devam eden inşaatların tamamlanması ile birlikte öğrencilerin çok daha kaliteli ortamlarda öğrenimlerini sürdürebileceklerini söyleyen Rektör Alkan, üniversite bünyesinde oluşturulan Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ile konulara daha profesyonel yaklaşıldığını ve engelli öğrencilere daha teknik, daha sosyal destekler verme amacıyla yoğun çalışmalar yapıldığını vurgulayarak “Üniversitemiz, eğitim hayatında ihtiyaç duydukları tüm gereksinimler için her zaman öğrencilerimizin yanındadır. Engelli bireyleri topluma kazandırmak ve farkındalık oluşturmak adına engelli öğrencilerle birlikte gerçekleştirmeyi planladığımız pek çok proje var. Hitit Üniversitesi olarak engelli personel ve öğrencilerimizle işbirliği içerisinde hareket ederek engelli bireylerin toplumsal hayatın içerisinde mutlu ve huzurlu bir şekilde yer almalarına destek olma gayretindeyiz” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim