Dünya çapında 11 bin 996 yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği son sıralamanın sonuçlarına göre Hitit Üniversitesi Temmuz 2016 itibarıyla 4 bin 805. Sıraya yükseldi. Hitit Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada böylece üniversitenin 2011 yılına göre 2 bin 147 basamak, 2015 yılına göre de 2 bin 58 basamak yükselerek büyüme ve gelişme yolunda “Bir Dünya Üniversitesi” sloganıyla hedefine emin adımlarla ilerlediği vurgulandı.
Bilindiği üzere 2016 Haziran ayı içerisinde yayınlanan University Ranking by Academic Performance (URAP) “2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Genel Sıralaması”nda Hitit Üniversitesi 2011 yılına göre 26 basamak yükselerek istikrarlı bir şekilde başarısını sürdürmüş ve 15. sıraya, “Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması”nda 2011 yılına göre 28 basamak yükselerek 60. sıraya ve “Tüm Üniversiteler Genel Sıralaması”nda 2011 yılına göre 36 basamak yükselerek 77. sıraya yerleşmişti.
Webometrics’in ise İspanya’daki en büyük araştırma merkezi olan Ulusal Araştırma Kurumu (National Research Council) Cybermetrics Laboratuvarı’nın çalışmalarına dayanarak 2004’den bu yana üniversitelerin alan adlarına (web) dayalı sıralama yapan bir sistem olduğu, sıralamanın her bir sürümde toplam sonuç üzerindeki paylarında küçük değişiklikler yapılan mevcudiyet, görünürlük, açıklık/şeffaflık, seçkinlik/başarı gibi kriterlerle yapıldığı dile getirildi.
HİTÜ’den yapılan açıklamada “Web ortamında yayınlanan akademik ürünlerin sayısı ve kalitesinin artırılması konusunda üniversiteleri cesaretlendiren bu sıralama sonucu aynı zamanda yeni web sayfası uygulamalarını ve bu uygulamaları devam ettirecek düzenlemeleri yapmaları konusunda da üniversitelere geri bildirimler vermektedir.Üniversitemizin başarısının her geçen gün arttığına dair somut çıktılardan biri olan dünya ve Türkiye sıralamalarındaki yükselişimiz hiç şüphesiz oluşturulan sinerji ve beraberinde yapılan çalışmalarla elde edilen büyük bir başarı ve gurur tablosudur. Bu önemli başarıda payı olan tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize, Üniversitemize destek veren her paydaşımıza en içten şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” denildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim