2017-2018 Çağrı Dönemi’nde 411 adet başvuru arasından seçilen Çocuk Üniversitesi Projesi, Hitit Üniversitesi bünyesinde ilk olarak 2016 yılında yapıldı. Program, gelen talepler ve yoğun ilgi nedeniyle 2017 yılında 60 çocuğun katılımıyla yinelendi.

HİTÜ Çocuk Üniversitesi Projesi’nin bu yıl TÜBİTAK tarafından desteklenmesiyle 11-13 yaş grubundaki 100 öğrenciye daha düşük bir ücretle eğitim imkânı sağlanacak. Her bir grup için iki hafta olarak plânlanan Çocuk Üniversitesi’ne kayıtlar web sayfası üzerinden yapılacak.

Engelli çocuklar ile kız çocuklara öncelik tanınacak Çocuk Üniversitesi Projesi’nde öğrencilerin yüzde 10’u, dar gelirli ailelerden seçilecek.

Üniversite’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Projenin temel amacı; ülkemizin geleceği ve mimarları olacak çocukların araştırma yapma kültürünü geliştirmek, bilimsel faaliyetler içinde bulunmasını sağlayarak, merak duygularını ortaya çıkartmak, eleştirel ve yapıcı düşünce sistemlerinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Haziran-Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilmesi plânlanan Çocuk Üniversitesi kapsamındaki multidisipliner etkinlikler, üniversitemiz yerleşkesindeki laboratuvar, atölye ve dersliklerde gerçekleştirilecek; teorik ve uygulamalı tüm eğitimlere öğrencilerin birebir katılımı sağlanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim