Toplantıda Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın, tüm eğitim birimlerinde akreditasyon süreçlerine başlanması, henüz mezun vermeyen birimlerin de yapılarını buna göre inşa etmeleri konusunda değerlendirmeler yaptığı belirtilirken Prof. Dr. Alkan’ın ayrıca; kalite yönetim sistemi kurulmasında Üniversitedeki seçkin akademik ve idari kadronun katılımıyla kısa zamanda büyük bir yol alındığına değinerek bu tip süreçlerin artık tüm kamu yönetimi için vazgeçilmez bir araç olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada Prof. Dr. Alkan şu açıklamayı yaptığı belirtildi: "Uzun yıllardır Hitit Üniversitesinin gündeminde olan nitelikli büyüme anlayışının en önemli araçlarından birisi Üniversitemizin pek çok alanda başarıyla uygulamaya koyduğu Kalite Güvence Sistemleri ve Akreditasyon olup, bu süreçlerin Üniversitemizdeki tüm eğitim birimlerinde hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu bir keyfiyet değil, artık mevzuatsal olmasa da kurumların hesap verilebilirliği ve şeffaflık adına bir zorunluluktur. Eğitim birimlerimiz içerisinde ilk akreditasyon sürecine Mühendislik Fakültemizde yer alan Makine Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği Bölümleri ile başladık. 2012 yılından beri MÜDEK akreditasyonuna sahip, ülkemizdeki az sayıdaki örneklerden olan bu iki bölümümüz, kalitesi tescil edilmiş bir şekilde eğitimlerine devam etmektedir. Bu çerçevede diğer birimlerimizde de benzer süreçleri gerçekleştirmek istiyoruz. İlk aşamada Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere birimlerimiz, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan ulusal ve uluslararası akreditasyon kurumlarına başvurarak Kalite Güvence Sistemlerini başlatacaklar. Bu toplantımız, akreditasyon süreçlerinin ilk aşamada başlatılacağı Fakültelerimizle gerçekleştirildi. Bundan sonrasında da tüm eğitim birimlerimizin süreçlere katılacağı toplantılarla devam edeceğiz. Bu alanda nihai hedefimiz, şu anda 25 olan 1 öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısının en fazla 20 olduğu, tümü akredite edilmiş laboratuvarlarımızda, akredite edilmiş programlarımız aracılığıyla Kalite Güvence Sistemi kapsamında bir eğitim ile Türk Yükseköğretimine hizmet etmektir."

Açıklamada Toplantıda Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan tarafından akreditasyon süreçleri ve yetkili akreditasyon kuruluşları ve sürecin nasıl kurgulanması gerektiği hakkında bilgiler verildiği, akreditasyon deneyimlerinin paylaşılarak süreç ile ilgili soruların ele alındığı kaydedildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim