TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı kapsamında Hitit Üniversitesi bütçesinin 18 Aralık Pazartesi günü görüşülerek kabul edildiğini belirten Uslu, “Hızla gelişerek büyümeye devam eden üniversitemize merkezi bütçeden sağlanan ödenek her yıl artırılmaya devam ediyor. 2011 yılında 39 milyon olan bütçemiz 2018 yılında yüzde 238 artışla 132 milyon TL’ye ulaşmıştır. 2011 öncesi merkezi bütçeden ayrılan ödeneklerin Üniversitemizce kullanılma oranları yüzde 66’lara kadar düşmüşken, 2011 sonrasında Rektör Alkan’la koordineli ve ekip çalışması ile Üniversitemizin ana sorunu olan kampüs çözülmüş, fiziki alt yapılarının projelendirilmesi ve ihale edilmesi ile yüzde 135’lere kadar çıkmıştır.” diye konuştu.

“OBRUK’UN İHALESİ 2018’DE YAPILACAK”

Salim Uslu öte yandan Obruk Su Sporları Merkezi ve Mühendislik Fakültesi’nin 2018’de ihale edileceğini dile getirerek, şu bilgileri aktardı:

“Oğuzlar ilçemizin su sporlarında tanıtımına katkı sağlayacak, Obruk Barajı kıyısında 34.448 m² alanda planlanan, uluslararası organizasyonların da yapılabileceği Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Araştırma, Eğitim ve Uygulama Tesisi ile yeni modern Mühendislik Fakültesi binamızın yapım ihalelerini Rektörlüğümüz 2018 yılında yapmayı planlıyor. Hükümetimiz ve bizler şehrimizin, üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi için gereken her türlü desteği ve katkıyı sağlamaya devam edeceğiz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim