Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi Erol Olçok Konferans Salonu’nda düzenlenen HİTİT-BÜROKON 2018’e Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, ve akademisyenler katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Meslek Yüksekokulu’nun 1976 yılında kurulan Türkiye’nin ilk meslek yüksekokullarından birisi olduğunu, bu noktada tarihi bir geçmişe sahip olan bu kampüste böyle anlamlı bir etkinliğin gerçekleştirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Görevde bulunduğu süre içerisinde meslek yüksekokullarına gereken değerin ve önemin verilmesi için büyük bir çaba sarf ederek, yüksekokullarının mevcut algısının değiştirilmesi için çalıştıklarını anlatan Alkan, üniversite bünyesinde İslami sermayenin ve bu konudaki çalışmaların geliştirilmesi için ‘Helal’ sektörü konusunda içeriklere sahip derslerin öğrencilerimize kazandırılmasını ve bu konuda bilinç oluşturulmasını hedeflediklerini belirtti. Üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için MEYOK Koordinatörlüğü kapsamında üniversitenin 3+1 eğitim modeli sistemine geçeceğinin de altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, “Bu sistemle birlikte diğer üniversiteler, Hitit Üniversitesi’ni örnek alacak ve üniversitemiz bu noktada öncü bir konumda yer alacaktır. 3+1 sistemiyle birlikte öğrencilerimizin 3 dönem eğitimlerini tamamladıktan sonra 1 dönem bizzat sektörün içinde çalışarak iş hayatında yer alacak ve eğitimlerini tamamlayacaklardır. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Üniversite-Sanayi işbirliğinin sağlanması açısından gerçekten önemli bir noktada yer almaktadır” dedi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık ise, ülkede 185 üniversitede 970’e ulaşan sayıda meslek yüksekokulu bulunduğunu anlattı. Meslek Yüksekokullarında öğrenim gören öğrenci sayısının 2 buçuk milyonun üzerinde olduğunu anlatan Işık, bu rakamın yükseköğretimdeki öğrenci sayısının yaklaşık %30’una karşılık geldiğini anlattı. Üniversitelerimizde okuyan öğrenci sayıları açısından değerlendirildiğinde yüksekokulların ülkemizde bu kadar büyük bir paya sahip olmasının gerçekten üzerinde hassasiyetle ve çok yönlü bir şekilde durulması gereken bir husus olduğunu belirten Işık, “Her yıl mezun olan öğrencilerin sayısı düşünüldüğünde; ülkemize gerçek anlamda katma değer sağlayabilecek, uygulama pratiklerine sahip, mesleğinin gerektirdiği vasıflara haiz, bilgili, becerikli ve nitelikli öğrencilerin yetiştirilmesi Meslek Yüksekokullarımızın en önemli misyonudur. Ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedeflerini dikkate aldığımızda, mesleki eğitimin bir bütün olarak orta öğretimden yükseköğretime kadar hem bugünün hem de gelecekte öngörülen ihtiyaçların göz önünde bulundurularak planlanıp programlandığı yeni bir konsepte ihtiyacımız olduğu açıktır. Meslek Yüksekokullarının gelişmesi ve kalkınması için; Mesleki eğitimin bağımsız üniversitelere dönüştürülmesi; mesleki eğitimin bu alanda kafa yormuş, bilimsel olduğu kadar saha çalışmaları ve uygulama pratikleriyle de uzmanlaşmak suretiyle akademik olarak kariyer sahibi olmuş öğretim elemanlarınca sevk ve idare edildiği bir anlayışın sistematikleştirilmesinin bir zorunluluk olduğu görülmektedir” dedi.

Program kapsamında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 15 Temmuz Şehidi, Şehit Yakup Kozan Bilgisayar Laboratuvarında “16. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi 2. Ulusal F Klavye Yarışması” gerçekleştirildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim