Hitit Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada bu kapsamda “az tehlikeli işler” kapsamında bulunan ve en az bir SGK’lı çalışanı olan tüm işyerlerinin 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle iş güvenliği için İş Güvenliği (İSG) Uzmanı ve İşyeri Hekimi çalıştırma veya statüsüne göre hizmet alma zorunluluğu getirildiği hatırlatıldı.
Bu uygulamanın kamu-özel sektör fark etmeksizin bütün işyerlerini kapsadığı hatırlatılan açıklamada ayrıca iş sağlığı ve güvenliği bilincinin artırılmasını amaçlayan bazı kolaylıklar sayesinde 10’dan az çalışanı bulunan az tehlikeli işyerlerinin işveren veya işveren vekilleri işe giriş ve periyodik muayeneler ve tetkikler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceği, bunun için Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın imzaladığı protokol çerçevesinde açılmış sertifika programına kendi işyerinin uzmanı olmak isteyen işveren veya işveren vekillerinin katılımının gerektiği hatırlatıldı.
Hitit Üniversitesi bünyesindeki Sürekli Eğitim Merkezi tarafından da İş Sağlığı ve Güvenliği C Sınıfı Uzmanlığı Temel Eğitim kursu için başvuruların alınmaya başlayacağı belirtildi. Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde hizmet veren İş Sağlığı ve Güvenliği C Sınıfı Uzmanlık Temel Eğitim Kursu’nun İş Güvenliği Uzmanı olarak sektörde çalışmak isteyen uygun mezuniyet derecesine sahip adaylara hizmet verdiği hatırlatılan açıklamada başvurularla ilgili şu bilgilere yer verildi:
“3 Aralık 2016 tarihinde yapılacak olan 2. Dönem İSG Uzmanlık sınavı başvuruları 11 Ekim 2016 tarihinde başlayacak, 20 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir. Bu sınava girmek isteyen İSG Uzmanı adaylarının Üniversite bünyesinde açılacak olan kursa kayıtlarını 10 Ağustos 2016 tarihine kadar yaptırmaları gerekmekte olup, bu tarihten sonra kayıt yaptıran adayların en yakın 2017-Mayıs dönemi sınavına girebilme hakları olacaktır.
Kamuda çalışan bir İSG Uzmanının kanunen 80 saate kadar İSG Uzmanlığı yapabilme hakkı ve Kamu Kurumlarının da İSG Uzmanı çalıştırma zorunluluğu, uygun mezuniyet derecesine sahip kamu personelleri için yeni bir çalışma alanı ortaya çıkarmaktadır. 80 saatinin tamamını çalışan bir kamu personeli ve aynı zamanda İSG Uzmanı olan bir çalışan ilave 1.350,00 TL’ye kadar gelir elde edebilme imkanına kavuşabilecektir. 10 Ağustos son başvuru tarihli açılacak olan İSG C Sınıfı Uzmanlık Temel Eğitim Kursu ile ilgili detaylı bilgi Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HİTİTSEM) Müdürlüğü’nden edinilebilir (http://www.hititsem.hitit.edu.tr)”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim