Ar-Ge odaklı projelerin hayata geçirilmesini teşvik eden ve üniversite-sektör işbirliğini güçlendirecek şekilde çalışmalarına ağırlık veren Hitit Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) Birimi aracılığıyla 7 farklı proje türünde büyük miktarlarda destekler veriyor.
Verilen BAP destekleri ile birlikte proje başvuru sayısını her geçen gün daha da artıran Hitit Üniversitesi’nde, 2010 yılında yaklaşık 47 bin TL bütçe ile sadece 14 proje desteklenirken (proje başına yaklaşık 3 bin 350 TL destek), bugün tek bir projeye verilen destek miktarı neredeyse 2010 yılı toplam BAP bütçesine ulaştı.
Hitit Üniversitesi’nde yürütülen bilimsel ve teknolojik araştırmalar için 2014 yılı içerisinde Kasım ayı sonu itibariyle 97 proje, 4 milyon 914 bin 922 TL ile (proje başına yaklaşık 50 bin 670 TL) desteklendi.
21. yüzyılda değişen ve dönüşen dünyada üniversitelerden beklentinin arttığını belirten Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan; “Kendini tekrar etmeyen, öğrencinin heyecanını artıran, merak uyandıran, ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayan üniversitelerin, araştırma-geliştirme, teknoloji bulma ve bilim üretme faaliyetlerini yerine getirerek, bulundukları bölgede sosyal, kültürel ve ticari gelişmelerin öncüsü, lokomotifi olmaları gerekiyor” dedi.
Çözüm yerine sadece mazeret üretmenin, toplumun hiçbir kesimi tarafından muteber kabul edilmediğini belirten Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi’nde evrensel ölçülerde her türlü bilimsel, akademik ve eğitsel çalışma ortamının oluşturulduğunu, çalışma yapmak isteyen herkes için de gerekli fırsatın verildiğini söyledi.
İnsanlığa faydalı çalışma yapmak isteyen akademisyenlere ve Üniversite paydaşlarına yeterli desteklerin verildiğini ve verilmeye de devam edileceğini ifade eden Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi’nin bilimsel gelişimine ve uluslararası platformlarda tanıtılmasına katkı sağlayan proje bazlı çalışmaları yürüten tüm akademisyenlere teşekkür etti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim