Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan başta olmak üzere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte akademisyenler sohbet ederek tanışma imkanı buldu.
İ.İ.B.F.’nin 1992 yılında Gazi Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulduğunu, 1998-1999 döneminde İşletme bölümüne alınan 70 öğrenci ile eğitime açıldığını kaydeden Rektör Alkan, o günden bugüne hem öğrenci hem de akademik personel sayının sürekli arttığını ifade etti. Prof. Dr. Alkan, 2016 yılı Ocak ayı itibarıyla İİBF’de aktif olan beş bölümde 50’nin üzerinde öğretim elemanı tarafından 3046 öğrenciye eğitim verildiğini bilgisini verdi.
Prof. Dr. Alkan, fakültede sadece lisans eğitimi konusunda değil, lisansüstü eğitiminde de önemli aşamalar katettiğini ve bu kapsamda İşletme Bölümü’nün Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ile Doktora, İktisat Bölümü’nün Tezli Yüksek Lisans ile Doktora ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans düzeylerinde 350’ye yakın öğrenciye lisansüstü eğitimi verildiğini, Bankacılık ve Finans Bölümünün de önümüzdeki dönemlerde lisansüstü eğitimi vermek için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Ayrıca İşletme Bölümü’nün Yöneticiler İçin Tezsiz Yüksek Lisans programının önümüzdeki eğitim öğretim döneminde açılacağını sözlerine ekleyerek şu anda kısıtlı fiziki imkânlarımızla yürütülen eğitim faaliyetlerinin Kuzey Kampüs’te inşaatı devam eden aynı zamanda yaklaşık 5 bin öğrenci oturma kapasitesine sahip İİBF binasının tamamlanıp hizmete girmesiyle daha modern koşullarda sürdürüleceğini dile getirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim