Çorum Arkeolojik ve Etnoğrafya Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğu Kurt, Bilkent Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Kalpaklı, Bilkent Üniversitesi Tarih ve Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr.Thomas Zimmerman, Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Ersoy, Çorum Müze Müdürü Dr. Önder İpek, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Çorum İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan ve Bilkent Üniversitesi Tarih ve Arkeoloji Bölüm öğrencileri katıldı.
Anma programında, Çorum Müze Müdürü Dr. Önder İpek, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Bilkent Üniversitesi Tarih ve Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr.Thomas Zimmerman, Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Ersoy ve AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğu Kurt birer konuşma yaptı. Müzedeki program sergi açılışıyla sona erdi.
Öte yandan AK Parti Çorum Milletvekili Kurt, Bilkent Üniversitesi heyetine eşlik ederek ilimizin tarihi ve kültürel yerlerini tanımalarını sağladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği gezide tarihte ilk organize devleti kuran Hititlerin başkenti Boğazkale’deki Hattuşa’yı ve Boğazkale Müzesi’ni gezen heyet, daha sonra arkeolojide “Arinan” olarak bilinen gizli yer altı giriş tünelleri, kral mezarları, şehrin giriş kapıları ve tapınakların bulunduğu Alacahöyük ören yerleri ve müzeyi gezdi. Çorum merkeze gelen heyete Katipler Konağı’nda da yemek ikramında bulunuldu.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim