Hitit Üniversitesi’nde bu yıl ilk defa üniversite öğrencileri bir törenle değil, fakültelerin ayrı ayrı düzenlediği törenlerle diplomalarını almaya başladı.

Üniversiteden ilk olarak diploma alma gururunu Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle Fen Edebiyat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu öğrencileri yaşadı. Fuar alanında bir araya gelen öğrencileri aileleri de yalnız bırakmazken mezuniyet töreni öğrencilerin komutla keplerini havaya fırlatması ile sona erdi.

Törene Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esin Güllü, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cem Koçak, Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Evşen Nazik, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açış konuşmasını Prof. Dr. Emre Güler gerçekleştirdi. Her sonun yeni bir başlangıç olduğunu belirterek bu sözün öğrencilerin pusulası olması gerektiğini anlatan Prof.Dr. Güler, en büyük pusulanın ise vicdan olduğunu ifade etti. Prof.Dr. Emre Güler, “bugünden sonra her geçen gün daha çok eksikliğini hissettiğimiz karakteri sağlam gençler olacağınıza inanıyorum” dedi.

Prof.Dr. Emre Güler’in ardından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esin Güllü, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cem Koçak ve Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Evşen Nazik birer konuşma yaptı. Hitit Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi 1.’si Bergen Turan, beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu 1.’si Gizem Kaplan ve Sağlık Yüksekokulu 1.’si Hüsne Bozdemir’in konuşmaları ile devam eden programda dereceye giren öğrencilere belgeleri ve Ahmet Ahlatcı’nın katkılarıyla hediyeleri verildi.

Fen Edebiyat Fakültesi birincisi Bergen Turan, ikincisi Gizem İnan ve üçüncü Sevda Toptaş'a mezuniyet belgelerini ve hediyelerini Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Naki Çolak ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Demiryürek verirken, BESYO Spor Yöneticiliği Bölümü okul birincisi Gizem Kaplan, ikinci Ramazan Sarı ve okul üçüncüsü Metin Akyüz'e mezuniyet belgesi ve hediyelerini BESYO Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erkan Demirkan, Doç. Dr. Mustafa Ertan Tabuk ve BESYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Emrah Cerit, Sağlık Yüksekokul birincisi Hüsne Bozdemir, okul ikincisi Özlem Özbakar ve üçüncü Fadime Köse'ye mezuniyet belgesi ve hediyelerini Sağlık Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Cem Koçak, Sağlık Yüksekokul Müdür Yardımcısı Ayhan Babaroğlu ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman verdi.

Mezuniyet töreni Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin Hemşirelik andını okumaları ve mezun öğrencilerin birlikte kep fırlatmaları ile sona erdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim