Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Çorum Milletvekilleri TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u ziyaret ederek bir süre görüştü. Hitit Üniversitesi ile ilgili genel değerlendirmelerde bulunulan ziyarette ileriye dönük yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Alkan, TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun daha önce planlanan yurt dışı programı nedeniyle kendisiyle görüşemedi.
Üniversitenin 10. ve Meslek Yüksekokulu’nun 40. Yılı kapsamında çok geniş bir yelpazede yoğun bir program hazırladıklarını söyleyen Alkan, özellikle MYO’nun açılışının Mart ayında yapılacağını, 28-30 Nisan 2016 tarihleri arasında “Bütün Yönleriyle Çorum Sempozyumu”, 21-23 Mart 2016 tarihlerinde MYO Sempozyumu, 13-15 Mayıs 2016’da “Uluslararası Koyunbaba Sempozyumu” ve 25-30 Ekim 2016 tarihlerinde ise “Dünya Güreş Şampiyonası” başta olmak üzere daha birçok etkinliğin düzenleneceğini bildirdi.
Ayrıca Teknokent’in de açılışının bu sene yapılacağını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Alkan, yılların sorunu olan kampüs konusunun çözüme kavuşturulduğunu, şimdiye kadar temeli atılan binaların artık birer birer açılışını yaparak hizmete girmesinin büyük mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yakın zamanda Tıp Fakültesi öğrencilerinin de ilimize gelmesiyle birlikte üniversitenin temel tüm sorunlarının ortadan kalkacağını belirten Prof. Dr. Alkan, kısa sürede üniversitenin bu denli büyük bir yol kat etmesindeki en önemli faktörün ildeki herkesin üniversiteye sahip çıkarak benimsemesi olduğunu dile getirdi.
Rektör Alkan, bu gelişmede katkısı bulunan başta milletvekilleri olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluş yöneticileri ile Çorumlulara teşekkür etti.
Üniversitede yürütülen başarılı çalışmaların beraberinde memnuniyet verici gelişmeler yaşandığını söyleyen Milletvekilleri Köse, Ceylan ve Kurt ise her alanda yapılacak çalışmalara desteklerinin artarak devam edeceğini belirterek ilimizdeki tüm paydaşlarımızın koordineli bir şekilde çalışmasından mutlu olduklarını söyledi.
Üniversitedeki başarılı çalışmaların önemine değinen Çorum Milletvekilleri Köse, Ceylan ve Kurt, Rektör Alkan’a ziyareti nedeniyle teşekkür etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim