Hitit Üniversitesi Senatosu’nun 4 Şubat 2016 tarihli kararı ile YÖK’e yapılan teklifin 9 Mart 2016 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek “Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği”nin 4. ve 7. maddeleri uyarınca uygun görüldüğü açıklandı.
Üniversiteden yapılan açıklamada küreselleşen dünyada insan kaynağı ve diğer üretim faktörlerini insanların istek ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek mal ve hizmetlerin üretim ve pazarlanması için kullanabilme bilgi ve becerisine sahip olmanın önemli bir konu haline gelmeye başladığı belirtilerek “Bu becerilerin başında yönetim bilgi ve yeteneği gelmektedir. Bu bilgi ve beceriye yalnız işletme ve benzeri sosyal bilimler alanlarında lisans eğitimi alanlar değil; diğer alanlardan mezun olup yönetici pozisyonunda olan ve gelecekte bu pozisyonlarda yönetici konumuna gelme potansiyeli bulunan herkesin ihtiyacı vardır. Yoğun küresel rekabet ortamında faaliyette bulunan işletmelerimizin sürdürülebilir bir büyüme ve rekabet avantajı elde edebilmeleri için ihtiyaç duydukları en önemli kaynakların başında nitelikli insan kaynağı gelmektedir. İşletmelerin bu ihtiyacının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla işletme alanında Tezsiz İkinci Öğretim Yüksek Lisans Programı (MBA) açılmıştır. MBA (Master of Business Administration) programı gerek işletme, gerekse farklı disiplinlerden (Mühendislik, Tıp, Hukuk, İktisat, vb.) lisans derecesi elde etmiş; profesyonel iş hayatındaki yönetici ve yönetici adaylarının teorik ve pratik bilgilerle donatılmasını hedeflemektedir” denildi.
Açıklamada 2011 yılında 9 yüksek lisans ve 2 doktora ile toplam 11 olan program sayısının bugün gelinen noktada açılan yeni programlarla birlikte 21 yüksek lisans ve 7 doktora olmak üzere toplamda 28’e yükseldiği, bu haliyle program sayısında yüzde 155’lik bir artışın olduğu vurgulandı.
Editör: TE Bilisim